Cum să oferi flori în funcție de semnificația lor?

Autor: Charmy
Cum să oferi flori în funcție de semnificația lor?, Charmy

Dincolo de frumusețea și mireasma deosebită, fiecare floare poartă o poveste fascinantă în spate. Extrem de populare și de apreciate, florile pot să semnifice anumite stări, gânduri sau sentimente, fiind alese destul de frecvent ca daruri speciale oferite persoanelor dragi. 

Însă, înainte de a oferi buchete de flori persoanelor dragi, este primordial să ai în vedere simbolistica sau mesajul transmis de ele, pentru a avea certitudinea că nu vei da greș.

Semnificația florilor – Un aspect esențial în momentul alegerii lor

Florile reprezintă un cadou minunat, însă ele trebuie alese în funcție de mesajul pe care dorești să-l transmiți. Iată câteva dintre cele mai populare flori și semnificația pe care ele o poartă:

Trandafirii 

Cunoscute ca flori atemporale, trandafirii reprezintă expresia iubirii profunde, pasiunii și a admirației. 

Cele mai citite articole

Dintotdeauna, aceste flori au fost o alegere potrivită, indiferent de eveniment (aniversări, Valentine’s Day, 8 Martie etc). Trandafirii întruchipează perfect cele mai puternice emoții și dorințe ale noastre, reușind mereu să impresioneze prin coloristica și parfumul deosebit. 

 • Trandafirii roșii – semnifică cu precădere iubirea, emoțiile puternice și pasiunea. Ei reușesc să transmită intensitatea afecțiunii pe care o persoană o simte, devenind o emblemă incontestabilă a dragostei; 
 • Trandafirii roz – exprimă fericire, blândețe și eleganță, fiind perfecți pentru a exprima aprecierea și admirația pentru o persoană dragă;
 • Trandafirii portocalii – transmit entuziasm, energie pozitivă și bucurie. Astfel, ei devin potriviți pentru zile de naștere sau aniversări;
 • Trandafirii albi – sunt asociați cu inocența, puritatea și speranța, fiind deseori aleși pentru a marca un nou început sau o altă etapă a vieții (spre exemplu, cununii sau botezuri).
 • Trandafirii galbeni – exprimă căldură, grijă și prietenie. Prezentând o culoare luminoasă și strălucitoare, trandafirii galbeni reprezintă alegerea excelentă dacă vrei să înveselești ziua cuiva;
 • Trandafiri mov – sunt adesea utilizați pentru a transmite emoții de euforie, încântare sau adorație, fiind ideali pentru a exprima aprecierea sinceră față de o persoană dragă.

Lalelele

Fiind unele dintre cele mai populare flori de primăvară, lalele surprind prin simbolistica și gingășia lor aparte. Cu toate acestea, trebuie să știi că ele diferă în semnificație în funcție de culori:

 • Lalele galbene sau portocalii – transmit gânduri pozitive către destinatar, veselia și admirația fiind semnificațiile principale;
 • Lalele roz – simbolizează fericire, încredere și tandrețe;
 • Lalele albe – sunt potrivite atunci când vrei să-ți ceri iertare sau să exprimi regretul;
 • Lalele violet – semnificând regalitate și respect, poți oferi lalele violet unei persoane pe care o admiri deosebit de mult.

Orhideea

Odinioară considerată o floare rară și extrem de exotică, se spunea că orhideea are puteri vindecătoare. Simbolismul său fermecător o face potrivită atunci când vrei să transmiți emoții precum dragostea sau respectul. Cu o frumusețe naturală deosebită, orhideea a fost admirată și foarte căutată încă din epoca victoriană, semnificația variind în funcție de culoare:

 • Orhidee albastre – sunt un simbol pentru unicitate și spiritualitate;
 • Orhidee roz – simbolizează fericire, grație, inocență și fertilitate;
 • Orhidee violet – transmit indicii de demnitate, respect și admirație.

Bujorii

Bujorii sunt cunoscuți pentru parfumul lor atractiv, eleganța și frumusețea uimitoare, regăsindu-se până la 40 de specii. Mulți le atribuie o semnificație romantică, fiind adesea oferiți drept un simbol al dragostei. Cu toate acestea, simbolistica lor diferă în funcție de culoare astfel:

 • Bujori roșii – semnifică pasiune și iubire, fiind o alternativă pentru trandafirul roșu;
 • Bujori albi – sunt ideali pentru a exprima rușinea sau întristarea;
 • Bujori roz – exprimă onoare, prietenia, romantismul sau chiar bogăția;
 • Bujori galbeni – pot fi oferiți pentru a celebra un nou început.

Dacă nu știi ce flori de 8 martie poți oferi, apelează la IMOD Flowers. Creatorii noștri de emoții vor ține cont de specificațiile tale astfel încât buchetul sau aranjamentul floral să transmită mesajul dorit.

Cele mai citite articole

Articole relevante