Cum sa scapi de celulita cu ajutorul sportului

Autor: Charmy

Cum sa scapi de celulita cu ajutorul sportului, Charmy

Exercitiile fizice sunt o metoda potrivita si recomandata de a scapa de celulita. Aspectul ei caracteristic se poate imbunatati simtitor prin sport. Cu o alimentatie sanatoasa, un consum mai mare de apa si exercitii se poate obtine reducerea celulitei si chiar prevenirea ei. Perseverenta este in acest caz cuvantul cheie. Exercitiile trebuie sa devina o rutina si necesita a fi realizate macar la doua-trei zile, daca nu chiar mai des, pentru a se constata imbunatatiri in timp. Nu se intampla minuni peste noapte! Este un proces lung, care trebuie mentinut tot timpul, asemenea spalatului pe dinti, constiincios si zilnic.

Aceste exercitii le poti efectua chiar la tine acasa, la sala de sport sau in aer liber cand e cald afara. Unde iti este mai bine. Exercitiile vor tinti zonele cunoscute ca fiind predispuse la celulita. Zona abdomenului si in special zona coapselor, soldurilor sunt cele care trebuie vizate. Dupa ce te-ai echipat corespunzator pentru sport, poti incepe.

La primul exercitiu stai cu picioarele usor departate si iti imaginezi ca te asezi pe un scaun. Te cobori usor la 90 de grade si apoi revii. Dupa aceea intinzi unul din picioare in spate, drept, fara sa il indoi. Apoi reiei pozitia in care te asezi pe scaunul imaginar. Cand te-ai ridicat, vei duce celalalt picior in spate, la fel cum ai facut mai devreme. Ideea este sa alternezi picioarele. Repeti acest exercitiu de mai mult ori, atat cat poti.

Al doilea exercitiu este si el unul foarte simplu. Cu picioarele departate mai mult decat linia umerilor si abdomenul incordat te apleci tot ca si cum ai vrea sa stai pe un scaun. Revii in pozitia initiala si un picior il duci in lateral, catre celalalt picior, ca si cum ai vrea sa lovesti o minge la fotbal. Apoi se reia exercitiul de la inceput si la final schimbi piciorul. Executi mai multe serii pana treci la urmatorul exercitiu.

Cele mai citite articole

Al treilea exercitiu este unul clasic, insa foarte efficient. Duci un picior in fata si il indoi la 90 de grade, apoi il retragi, fara sa il pui pe sol, pana in spate, unde atingi podeaua si il indoi. Repeti pentru fiecare picior de patru ori si apoi schimbi piciorul. Alternezi si faci mai multe serii de cate patru fandari.

Pentru al patrulea exercitiu impotriva celulitei ia pozitia drepti, cu picioarele usor departate, abdomenul incordat si mainile pe solduri. Piciorul drept il duci usor in spate, ca si cum ai vrea sa faci o reverenta. Te apleci si revii, iar piciorul il tii drept si il duci catre exterior. Repeti aceleasi miscari si cu piciorul stang. Apoi alternezi picioarele si faci mai multe exercitii si serii.

Exercitiul cu numarul cinci se executa la nivelul solului. Te asezi pe o saltea cu spatele drept si picioarele indoite, cu mainile pe langa corp. Incordezi abdomenul, iti imaginezi ca buricul se lipeste de coloana vertebrala si tragi abdomenul. In acelasi timp iti incordezi si muschii fesieri. Atsfel vei actiona asupra a doua zone in acelasi timp. Dupa ce esti gata, impinge in sus abdomenul si zona bazinului, atat cat poti. Si te lasi inapoi spre saltea, insa nu te sprijini cu posteriorul de sol. Cand te-ai apropiat de podea, te ridici inapoi. Astfel faci mai multe repetari si serii.

Exercitiul sase se realizeaza tot pe saltea. Pune palmele si genunchii pe sol. Palmele nu vor depasi nivelul umerilor, trebuie sa se incadreze in distanta dintre umeri. Genunchii nu vor depasi distanta dintre solduri, nu vei sta cu genunchii departati, ci usor apropiati. Spatele trebuie sa fie drept, coloana si ea dreapta, iar privirea trebuie sa fie catre saltea. Piciorul drept il indoi si il duci in fata, catre piept, atat cat poti. Dupa aceea il duci inapoi spre spate si il intinzi, apoi il ridici cat mai sus. La final il indoi inapoi, dar ramai cu el in spate. Practic in partea din spate ai trei pozitii: drept, drept si orientat in sus, plus jumatate drept si jumatate indoit. Se reiau aceleasi pozitii si pentru celalalt picior. Se fac mai multe serii.

Nu uita sa respiri profund la fiecare exercitiu!

Cele mai citite articole

Articole relevante