Cum sa te impaci cu un sef autoritar

Autor: Charmy

Pe unii ii enerveaza la culme, pe altii chiar ii amuza un pic. Daca vrei sa scapi de el ar trebui sa pleci, sa iti cauti alt job. Insa esti sigur ca vei reusi lucrul asta pe criza asta? Si daca vei reusi si vei da peste acelasi tip de sef… autoritar?

Concluzia? Incerci sa te impaci cu seful autoritar. Cel putin pana dai de altul mai putin autoritar.

sef autoritar

Ce sa faci daca ai un sef autoritar

Seful autoritar da instructiuni, impune, nu lasa nicio portita deschisa spre dialog, critica, intimideaza. Un astfel de sef iti poate ridica nu doar tensiunea si nivelul de stres, dar poate conduce si la o activitate lipsita de rezultate pozitive. Intreaga echipa pe care o conduce va avea de suferit din cauza unui sef autoritar.

Ce e de facut?
– Cand ai un sef autoritar nu uita nicio clipa ca indiferent la ce te-ar impinge impulsivitatea sa spui sau sa faci, este mai mult decat intelept sa te gandesti de doua ori inainte sa actionezi.

Cum sa te impaci cu un sef autoritar, Charmy

Cele mai citite articole

– In discutiile cu un sef autoritar trebuie sa ai intotdeauna argumentele ‘la tine’. Trebuie sa stii sa iti sustii punctul de vedere. Adica nu trebuie doar sa iti tragi de maneca seful cu privire la erorile sale, ci trebuie sa demonstrezi asta si chiar sa oferi solutii.

– Nu te infuria, nu te ambala, sau fa toate astea, insa nu in fata sefului tau. Lasa-ti un interval de timp intre manifestarea nemultumirii tale si confruntarea cu seful tau. Vei vedea ca la rece lucrurile pot parea altfel si sustinerea propriei pareri va fi mult mai profesionista si cerebrala.

– Cu alte cuvinte, asteapta sa iti treaca furia. Niciodata a raspunde pe acelasi ton autoritar nu va conduce la rezultate bune.

– Nu uita de politete, insa mentine-te pe o linie profesionista, ferma. Nu divaga in discutii. Fii concis, dar convingator. Chiar daca stii ca ai dreptate, nu adopta un aer de atotstiutor. Lasa argumentele sa dovedeasca acest lucru.

– Incearca sa te pui in locul sefului. O munca stresanta, o echipa nu tocmai unita, sarcini dificile sau aglomerate pot explica intr-o anumita masura comportamentul unui astfel de sef autoritar.

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil