Cum se aleg corect parfumurile?

Autor: Charmy

Cum se aleg corect parfumurile?, Charmy

Fie ca este vorba despre parfumuri arabesti, fie ca este vorba despre alte tipuri de parfumuri, este foarte important ca acestea sa fie corect alese, in functie de personalitatea si tinuta pe care le are purtatorul sau purtatoarea. Parfumul este un amestec de uleiuri si extracturi, solventi si fixativ, care are ca scop principal acela de a oferi corpului un miros placut.

Parfumul se adreseaza in primul rand mirosului, insa are implicatii mult mai ample si nu se rezuma doar la faptul ca pot fi distinse anumite arome sau ca acestea pot fi diferentiate intre ele. Parfumul are rolul de a modifica starea de spirit si poate sa schimbe sau sa transforme un comportament, poate oferi motivatie, relaxare sau incredere.

Sfaturi utile pentru alegerea celor mai bune parfumuri arabesti

Este foarte important ca atunci cand sunt alese parfumuri arabesti sa fie utilizat si vazul, nu doar mirosul. Parfumul ar trebui cumparat pentru miros, nu pentru ambalajul extravagant. O buna modalitate de a face contact cu parfumul este aceea de a folosi cartonasele aflate langa tester, insa cea mai buna metoda este prin aplicarea sa, in cantitate foarte mica, pe piele.

Cele mai citite articole

Nu se recomanda pulverizarea oriunde pe piele, ci intr-un loc in care sangele circula bine, asa cum ar fi incheietura mainii. Nu se recomanda ca parfumul sa fie mirosit imediat dupa ce a fost pulverizat. Se vor astepta 15 secunde pentru ca alcoolul sa se evapore, in asa fel incat sa se elimine posibilitatea ca mirosul sa fie unul inselator.

Contactul dintre piele si parfum este, de asemenea, foarte important, el fiind cel care determina compatibilitatea dintre o persoana si un parfum. Parfumul pur este cel mai persistent si este si cel mai scump, dar concentratia sa este de pana la 35%. Contine o cantitate mica de alcool si vine cu o consistenta densa si uleioasa, iar mirosul poate sa persiste si 24 de ore de la aplicare. In categoria aceasta se afla in special parfumurile feminine, deoarece exista putine parfumuri pentru barbati atat de concentrate.

Aceste parfumuri sunt evitate, in general, de barbati pentru ca au un miros prea puternic, intensitatea fiind si cea care diferentiaza parfumul masculin de cel feminin. Femeile prefera parfumul mai intens pentru a iesi cat mai mult in evidenta.

Apa de parfum este ceva mai slaba decat un parfum concentrat. Mirosul poate sa persiste, in functie de calitatea apei de parfum, pana la 12 ore de la aplicare, insa intervalul scris pe sticla va fi cel de 8 ore maximum, in functie de concentratie si de tipul de arome utilizat.

Apa de toaleta este mult mai slaba decat aceste doua categorii si persista pana la 10 ore, in functie de concentratie.

Avand in vedere toate aceste aspecte, fiecare persoana isi va alege parfumul preferat din gama existenta pe piata, in functie de aroma si de calitate. Se spune ca fiecare persoana are un parfum cu care rezoneaza cel mai bine si pe care il utilizeaza frecvent, iar din gama vasta de produse existente se va gasi, cu siguranta, cel mai potrivit.

Cele mai citite articole

Articole relevante