Cum se face inghetata de casa? Invata retete delicioase!

Autor: Charmy

Calendaristic ne aflam in sezonul calduros si chiar daca ne-am confruntat cu atat de multe ploi, asta nu inseamna ca vara aceasta nu ne mai bucuram de inghetata. Cu atat mai mult daca ea este facuta in casa! Iti oferim 5 retete extrem de simple pentru inghetata facuta in casa. Delicios!

1. Inghetata cu zmeura si iaurt grecesc

In principiu se poate face cu orice fructe de padure doresti. La reteta de fata e utilizata zmeura. Pentru a pregati acest tip de inghetata ai nevoie de circa 200 de grame de iaurt grecesc, 80 ml lapte (mai putin de jumatate de cana), cu cel putin 2% grasime, circa 3 linguri de granola sau fulgi de ovaz si cateva bucati de zmeura. Este o inghetata pe care o poti manca chiar si in locul micului dejun, atunci cand te grabesti. Iei o inghetata cu tine pe drum si gata! Este foarte sanatoasa si nu se adauga zahar.

Fiecare bucata de zmeura se taie in jumatate. Intr-un bol mai mare se amesteca si se omogenizeaza bine iaurtul grecesc impreuna cu laptele, pana devine ca o pasta moale. E nevoie de cateva forme pentru inghetata. Daca nu ai, poti sa pui in ce vas doresti la congelator, insa nu va mai arata la fel de bine. Daca vrei ca inghetata sa arate foarte bine, atunci, inainte de a turna in suport, e bine sa pui bucatile de zmeura pe peretii suportului, la interior, asezandu-le cu un betisor, ca sa stea lipite pe margini. Dupa aceea torni usor din compozitie, faci o pauza si adaugi granola, apoi completezi din nou pana sus. La final plasezi batul in mijloc si dai la congelator.