Cum se face un test de sarcina? Afla care sunt cele 10 reguli esentiale

Autor: Charmy

Indiferent daca iti doresti sa ramai insarcinata sau ideea te ingrozeste, un test de sarcina nu este niciodata facut fara emotii. Testele de urina de pe piata sunt din ce in ce mai sigure, insa exista anumite reguli pe care trebuie sa le respecti pentru a fi convinsa ca rezultatul este cel corect.

1. Asteapta cel putin 5-10 zile dupa data la care ar fi trebuit sa ai ultima menstruatie.
Pe langa faptul ca e posibil sa fie doar o simpla intarziere, testele de sarcina sunt si mult mai precise dupa o anumita perioada de timp – cel putin doua saptamani – de la momentul conceptiei (daca e cazul).

2. Investeste un pic.
Pe piata poti gasi teste de sarcina la 3 lei si teste care ajung sa coste si cateva zeci de lei. Daca nu dispui de foarte multi bani, ia cel putin un test de sarcina de la o firma cunoscuta, la un pret cel putin mediu. Pe piata exista chiar si cutii cu doua sau mai multe teste. Chiar daca de cele mai multe ori unul e suficient, nu ar strica sa ai o mica rezerva.

3. Deschide cutia cu atentie si ai grija sa nu atingi zona cu substanta reactiva.
Manevreaza testul cu grija.

Cele mai citite articole

4. Chiar daca ai mai facut un test de sarcina, citeste cu atentie instructiunile. Exista o gama larga de tipuri de teste de sarcina si fiecare are propriile metode de utilizare. Daca nu le intelegi, apeleaza la o farmacista pentru lamuriri.

5. Foloseste prima urina de dimineata.
Oricat de nerabdatoare ai fi sa faci testul imediat cum l-ai cumparat, trebuie sa stii ca urina de dimineata contine o concentratie mai mare de hormoni si sunt sanse mai bune ca testul sa-ti indice rezultatul corect.

6. Orice test trebuie lasat cateva minute inainte de a citi rezultatul.
Cel mai bine ar fi sa setezi alarma pe telefon, sa parasesti camera si sa revii abia cand a sunat alarma. Nu incerca sa scuturi testul sau sa faci orice altceva pentru a grabi aparitia rezultatului! Si nici nu citi rezultatul dupa o perioada mai lunga de timp decat cea indicata pe ambalaj. Unele teste isi modifica aspectul dupa un timp si rezultatul nu mai pare a fi cel indicat initial.

7. Oricat de emotionata ai fi,  calmeaza-te si citeste rezultatul cu atentie. Daca nu mai esti sigura ca stii ce inseamna o liniuta, doua sau orice alt rezultat iti indica testul, reciteste instructiunile.

8. Daca testul indica faptul ca ai fi insarcinata, insa afisajul este usor neclar, repeta testul in dimineata urmatoare.

9. Daca rezultatul testului este negativ, asteapta o saptamana, iar daca mentruatia intarzie in continuare sa apara, repeta testul.
Daca si de data aceasta rezultatul este negativ, ia legatura cu medicul ginecolog pentru un control amanuntit si stabilirea cauzei intarzierii menstruatiei.

10. Daca rezultatul testului este pozitiv, programeaza-te pentru un consult si un test de sange care sa indice fara nicio urma de indoiala faptul ca ai ramas insarcinata.

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil