Cum transformi machiajul de zi intr-un machiaj de seara?

Autor: Charmy

Cum transformi machiajul de zi intr-un machiaj de seara?, Charmy

Mi-a sarit in ochi un articol interesant zilele trecute despre felul in care poti sa transformi un machiaj de zi intr-unul de seara, rapid si cu efort minim. Cine stapaneste aceasta tehnica nu mai are nevoie practic de nimic! Sa ne concentram, asadar, pe secretele ei.

Sunt convinsa ca fiecare dintre noi si-ar dori sa creeze in fiecare dimineata genul de machiaj cu care ar putea defila pana seara, care l-ar da pe spate pe fostul iubit sau care ar face impresie 10 ore mai tarziu la o serata. Nu ne iese, insa, de cele mai multe ori. Tocmai de aceea n-ar strica sa invatam tehnici de machiaj progresiv, aplicat in straturi peste zi, in functie de nevoile noastre.

Cred ca putem incepe dimineata in stilul nostru obisnuit. Curatare, tonifiere, hidratare, machiaj discret compus din baza, fond de ten, un creion fin de ochi, mascara si un ruj sau un gloss. Apoi, pe masura ce ziua inainteaza, putem sa ajustam din mers intensitatea machiajului.

Cele mai citite articole

La pranz cu siguranta machiajul va avea nevoie de putina atentie. Putem sa-l refacem ca sa-l aducem la nivelul la care era la prima ora, cand am plecat de acasa, sau putem sa plusam. O culoare in plus pe pleoape, putin blush, un ruj mai intens, inca un strat de mascara. Toatea acestea pot fi aplicate rapid in toaleta restaurantului unde mancati de pranz sau in cea a biroului. Alegeti, insa, aceleasi nuante ca cele folosite la inceputul zilei, ca sa nu va socati colegii cu un look complet schimbat.

Spre seara, insa, veti dori cu siguranta un look mai sofisticat. In primul rand ar fi bine sa aveti la voi fondul de ten folosit de dimineata pentru o noua finisare si eventual un anticearcan ca sa mascati oboseala de peste zi. Dupa ce ati refacut baza, puneti accentul pe ochi cu un creion mai pronuntat. Seara merge un contur mai ferm al ochilor. Insist, insa, sa ramaneti in aceeasi gama de culori cu care v-ati inceput ziua.

Refaceti si machiajul buzelor insistand de data aceasta pe contur cu un creion in aceeasi nuanta cu cea a rujului. Abia apoi reaplicati culoarea.

Pentru completarea look-ului n-ar strica sa aveti in poseta un autobronzant, o pudra perlata sau un fard cu sidef. Ce ziceti? Acceptati provocarea?

Cele mai citite articole

Articole relevante