1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner

Cum verifici daca un parfum este original

Autor: Charmy

Cum verifici daca un parfum este original, Charmy

Parfumurile reprezinta intotdeauna alegerea cea mai la indemana atunci cand vine vorba de cadouri. Mai ales ca piata e abundenta in ceea ce priveste acest segment, se gasesc in multe magazine, supermarketuri, magazine online etc. Dar,  chiar si atunci cand vine vorba despre branduri de lux, trebuie sa verificam ce fel de parfum achizitionam mai exact. Cu alte cuvinte sa ve4rificam daca e original. Usor de zis, greu de facut! Insa e esential sa procedam asa, deoarece dupa cum bine se stie, parfumurile contrafacute constituie peste tot in lume o problema.

Cum verifici daca un parfum este original – Cum se procedeaza

Foarte important in alegerea unui parfum este sa ne ajutam de inca unul din simturile principale: vazul. Este bine sa evitam, spre a nu fi inselati, anumite aspecte, cum ar fi ambalajul frumos sau flaconul care are un colorit deosebit. Nu uitati: Parfumul trebuie cumparat pentru mirosul lui! Un bun exemplu de oferit aici este unul din celebrele parfumuri de la Chanel, si anume No.5. Acest parfum se vinde inca din 1921 intr-un ambalaj simplu si in acelasi flacon patrat. Aceste aspecte nu vor reusi sa duca niciodata intr-un con de umbra aroma sa.

Important: fiecare parfum (apa de parfum, de toaleta sau colonie) are pe spatele sau un cod, un numar unic mai exact. Apoi, o alta informatie utila este data fabricarii parfumului. Desi parfumurile nu au data de expirare, ele putand sa-si pastreze proprietatile zeci de ani daca sunt pastrate in conditii corespunzatoare, de preferat este sa evitati achizitionarea parfumurilor mai vechi de 36 luni.

Cele mai citite articole

Sfat: atunci cand cumparati parfumuri online, de la eMag, Elefant sau alte magazine pe care le preferati si care au preturi mai bune, cand primiti comanda, verificati data fabricarii inainte de a desigila produsul. Daca se intampla ca parfumul sa fie mai vechi decat va convine, produsul nefiind desigilat poate fi trimis inapoi fara probleme. Daca il desigilati, este mai complicat deoarece majoritatea magazinelor au termeni si conditii care spun clar faptul ca produsele cosmetice nu pot fi returnate in cazul in care acestea au fost desigilate.

Cum verifici daca un parfum este original – Cum se evita parfumurile contrafacute  

Cum verifici daca un parfum este original, Charmy

Parfumurile contrafacute constituie un subiect care se discuta des pe bloguri si forumuri. Majoritatea persoanelor stiu ca au cumparat un parfum si atat. Nu cunosc diferentele apa de toaleta,  apa de parfum sau apa de colonie iar in momentul in care mirosul unei ape de toaleta de exemplu dispare in cateva oare (lucru care poate fi perfect normal) banuiesc ca parfumul este contrafacut. Nu e o problema cu parfumurile ieftine, dar trebuie sa va asumati faptul ca reducerile respective de cele mai multe ori sunt acolo deoarece este vorba despre parfumuri vechi, care au stat cativa ani pe rafturile si prin depozitele parfumeriilor. Este foarte posibil ca acele parfumuri sa-si fi pierdut din proprietati.

Lucruri importante de care trebuie sa tineti cont atunci cand cumparati un parfum 

  1. Cumparati numai din surse de incredere. Online puteti cumpara din magazinele renumite, iar offline din parfumerii. Evitati orice se vinde in bazar, tonete, targuri etc.
  2. Orientati-va la pret: daca un parfum care in magazin costa 500 de lei, pe un site de anunturi costa 120 de lei clar nu este ceea ce cautati.
  3. Verifica unde se gaseste codul de bare. Acest cod este imprimat pe orice produs cosmetic, pe spate sau in lateral.
  4. Unde se gaseste codul de lot al parfumului. Daca parfumul pe care l-ai ales are o valabilitate mai mare de 30 de luni, se va indica pe ambalaj cat timp poti folosi produsul, printr-un simbol reprezentat de o cutiuta cu un capac deschis. In apropierea acestui simbol poti vedea si codul de lot, care se afla pe ambalaj, dar si pe spatele sticlutei de parfum.
  5. Verifica tara de origine. Pe orice parfum de firma vei gasi notata pe fundul sticlutei tara de origine. Cele false, Cum verifici daca un parfum este original, Charmyin schimb, vor fi de regula „Made in China” sau tara de origine nu va fi mentionata deloc. Intr-adevar, unele parfumuri false vor avea notate pe ele aceasi tara de origine ca cele originale, insa, din fericire, mai sunt si alte criterii pe care sa le iei in calcul.
  6. Verifica continutul. Este destul de simplu ca recunosti un parfum original daca scuturi sticluta. Daca faci acest lucru, vei observa cateva balonase care vor aparea cand o scuturi si care vor disparea dupa aproximativ 10-15 minute dupa ce te-ai oprit. In cazul celor false, balonasele dispar aproape instant.
  7. Fii atent la aroma. Parfumurile originale au 3 straturi: note de varf, note de mijloc si note de baza. La inceput, vei simti notele de varf, dupa ceva timp pe cele de mijloc, iar la final cele de baza. Insa parfumurile false vor avea acelasi miros pe toata durata, un miros ce poate fi considerat plat. Parfumurile originale ar trebui sa dureze in jur de 2-3 ori, in timp ce parfumurile false nu depasesc o ora. Parfumurile originale ar trebui sa reziste mai mult de 24 de ore cand sunt pulverizate pe hartie.

 

Cele mai citite articole

Articole relevante

                          

1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner