Cura cu sfecla rosie, ideala impotriva cancerului si a leucemiei

Autor: Charmy

Cura cu sfecla rosie, ideala impotriva cancerului si a leucemiei, Charmy

Sfecla rosie este o leguma folosita ca planta medicinala inca din cele mai vechi timpuri din cauza beneficiilor extrem de puternice pe care le are. Prima data a aparut in zona Marii Mediterane, dar astazi este cultivata peste tot in lume. Surprinzator, in trecut s-au folosit doar frunzele plantei si nu radacina din cauza rigiditatii sale. Totusi, lucrurile s-au schimbat de-a lungul anilor.

Cu un continut bogat in antioxidanti, vitamine cum ar fi C, B1, B2, B6, acid folic si acid pantotenic, si mineralele: potasiu, fosfor, magneziu, calciu, sodiu, fier, zinc, sfecla rosie este considerata a fi una dintre cele mai benefice legume pentru sanatate. Culoarea rosie a sfleclei provine de la pigmentii magenta, cunoscuti sub denumirea de betacianina.
Cu doar 43 de calorii la 100 de grame, sfecla rosie este leguma ideala pentru dieta.

Ce beneficii ofera sfecla rosie pentru sanatate?

  • Promoveaza schimbul de substante in organism, ceea ce inseamna ca regenereaza organismul;
  • Regleaza tensiunea arteriala, protejand astfel sistemul cardiovascular;
  • Echilibreaza nivelul de colesterol in sange;
  • Imbunatateste functia hepatica prin eliminarea toxinelor;
  • Ajuta la sanatatea pielii, parului si unghiilor;
  • Reduce excesul de acid din stomac;
  • E eficienta impotriva constipatiei;
  • Stimuleaza starea de spirit.

Cele mai citite articole

Numeroase studii au confirmat ca sfecla rosie este extrem de benefica in tratamentul impotriva leucemiei si cancerului.
Mai intai de toate sfecla are un continut bogat de betaina, un aminoacid cu proprietati anticancerigene puternice. In plus, este un agent anti-inflamator puternic, antioxidant si ajuta la detoxifiere. Studiile efectuate confirma ca betaina distruge celulele din tesutul tumoral.

Sfecla rosie poate fi utilizata pentru tratamentul multor tipuri de cancer. Cu toate acestea inca se fac cercetari in acest domeniu. Concluziile unui studiu au aratat ca 100% din subiectii care sufereau de cancer au raspuns pozitiv la tratamentul cu sfecla.

Terapia cu sfecla rosie impotriva leucemiei si a cancerului
Terapia cu sfecla rosie impotriva leucemiei si a cancerului este destul de simpla. Pacientul trebuie sa consume o jumatate de kilogram de sfecla proaspeta in fiecare zi. Cel mai gustos mod de a o consuma este intr-o salata cu ulei de masline si lamaie. De asemenea este recomandat ca pacientul sa urmeze un regim alimentar medical prescris care imbunatateste sistemul imunitar.

Acest tratament naturist este cel mai bun inca de la primele faze ale acestei boli, apoi se poate creste treptat cantitatea de sfecla consumata zilnic.

Cele mai citite articole

Articole relevante