1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner

CV-ul tău ar trebui să fie scris ținând cont de recrutori

Autor: Charmy
CV-ul tău ar trebui să fie scris ținând cont de recrutori, Charmy

Trimiterea unui CV pentru o poziție deschisă este palpitantă, dar poate fi și puțin intimidantă. S-ar putea să nu știi exact ce așteaptă recrutorii să vadă, ceea ce te face să te întrebi dacă cererea ta va ieși în evidență și îți va oferi o șansă de a avansa în procesul de angajare.

Din fericire, ceea ce caută în general recrutorii este destul de simplu. Odată ce știi ce își doresc, poți să-ți scrii CV-ul într-un mod care să evidențieze ceea ce ai de oferit într-un mod care să-i impresioneze. Facând acest lucru, șansele tale de a avansa în procesul de angajare cresc dramatic. Iată ce caută recrutorii într-un CV și cum să scrii un CV cu recrutorii în minte.

Ce Caută Recrutorii într-un CV

Atunci când recrutorii se uită inițial la un CV, se concentrează în mod obișnuit pe puncte de bază care demonstrează dacă un candidat are abilitățile necesare pentru a face față sarcinilor job-ului. În cele mai multe cazuri, aceasta începe cu o revizuire rapidă a oricăror abilități tehnice, deoarece aceasta este informația de bază pentru a determina dacă un candidat este calificat.

Abilitățile tehnice pot intra în mai multe categorii. De exemplu, pot include capacități care se referă în mod specific la un anumit rol, precum și capacitatea de a utiliza tehnologii relevante prezente la locul de muncă.

După abilitățile tehnice, recrutorii se concentrează de obicei pe ani de experiență și educație. Experiența poate fi vastă, cum ar fi perioada petrecută în domeniul tău de activitate. Cu toate acestea, poate fi și specifică, cum ar fi cantitatea exactă de timp petrecută în utilizarea unei anumite abilități sau lucrând cu o tehnologie specifică.

Adesea, educația este examinată împreună cu experiența din mai multe motive. În primul rând, multe roluri au standarde minime de educație, așa că asigurarea că îndeplinești cerința este esențială. În al doilea rând, unii angajatori permit educației să înlocuiască o parte din experiență, cum ar fi reducerea cerințelor de experiență cu un an sau doi dacă o persoană are un grad de studii care depășește minimul necesar.

Cele mai citite articole

În afara educației și experienței, certificările și licențele sunt următoarele puncte pe care recrutorii le verifică inițial când revizuiesc CV-urile. Certificările pot crește valoarea unui candidat în diverse industrii și cariere, în timp ce licențele se aplică doar în domenii specifice.

După ce recrutorii revizuiesc aceste puncte, CV-urile care par potrivite sunt separate. Aceste candidaturi sunt apoi examinate mai detaliat, permițând recrutorilor să afle mai multe despre personalitatea candidatului, valorile sale, abilitățile sale interpersonale și alte aspecte care ajută la determinarea potrivirii.

Cum să Scrii un CV Cu Recrutorii în Minte

Atunci când scrii un CV, începe prin a revizui în detaliu descrierea job-ului pentru poziția pe care dorești să o obții. Caută în mod specific cuvinte cheie referitoare la abilitățile tehnice, educația, certificările și licențele pe care recrutorii doresc să le găsească. Poți folosi http://creare-cv.com/ pentru a te ajuta cu redactarea.

În ceea ce privește abilitățile tehnice, dorești să le plasezi în anumite locuri. În primul rând, adaugă cele mai importante în secțiunea de abilități, care se află de obicei în partea de sus a CV-ului tău. Acest lucru arată recrutorului că ai capacitățile de care au nevoie. Integrează câteva dintre acestea și în rezumatul tău profesional. Apoi, distribuie în istoricul tău de muncă diferitele abilități, inclusiv cele menționate în secțiunea de abilități, pentru a arăta cum te-au ajutat să realizezi realizări specifice.

Pentru educație, certificări și licențe, este cel mai bine să ai una sau mai multe secțiuni dedicate acestor domenii. Dacă nu ai multe le poți grupa potențial într-o secțiune intitulată „Educație și Certificări” sau ceva similar. 

În ceea ce privește experiența, poți menționa timpul petrecut în domeniul tău în rezumatul profesional. În mod obișnuit, însă, istoricul tău de muncă arată experiența ta în funcție de timpul petrecut în fiecare rol.

Cele mai citite articole

Articole relevante

                          

1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner