De ce ar trebui sa bei ceai verde in timpul sarcinii

Autor: Charmy

De ce ar trebui sa bei ceai verde in timpul sarcinii, Charmy

Cele mai citite articole

Este bine sa bei ceai verde in timpul sarcinii? In timpul sarcinii majoritatea femeilor sunt confuze cu privire la consumul de ceai verde. Dar raspunsul corect este da, nu este sigur pentru femeile gravide pentru a bea ceai verde in timpul sarcinii. Femeile ar trebuie sa nu consume ceai verde cand sunt gravide, cel putin pe parcursul primului trimestru de sarcina in timp ce fatul este in crestere.

Pe de alta parte, consumul unei cantitati extrem de mare de ceai verde poate opri acid folic. Acidul folic este un nutrient important, mai ales in primele 12 saptamani de sarcina. Un studiu arata ca bebelusii pot creste cu defecte in cazul in care mama bea ceai verde in timp ce este insarcinata.

Efectele ceaiului verde in timpul sarcinii

  1. Impiedica absorbtia de acid folic. Consumul de acid folic este de o importanta acuta tot timpul sarcinii, deoarece ajuta la evitarea defectelor de tub neural la copil. Lipsa lui ar putea duce la spina bifida la nou nascut, un defect innascut in maduva spinarii.
  2. Consumul ceaiul verde in timpul sarcinii poate incetini absorbtia acestei vitamine necesare.
  3. Ceaiul verde are cofeina care trebuie, ceea ce inseamna ca trebuie sa bei in limite normale in timpul sarcinii. Cafeina este un diuretic care afecteaza cantitatea de apa din organism. Hidratarea este deosebit de importanta pe tot parcursul sarcinii.
  4. Extractul chimic din ceai incetineste expansiunea celulelor canceroase.
  5. Ridica rata metabolismului. Pe tot parcursul sarcinii metabolismul cunoaste o varietate de modificari hormonale. Consumul de ceai verde excesiv pe tot parcursul sarcinii poate stimula rata metabolica suplimentara, care nu va fi doar o schimbare fiziologica superioara pentru mama si si pentru fat.
  6. Polifenolul EGCG se uneste cu enzima dihidrofolat reductaza (DHFR), care este in prealabil o tinta recunoscuta pentru medicamente de chimioterapie. DHFR poate produce malformatii congenitale.
  7. Cofeina este responsabila pentru pierderea sarcinii si greutatii nou nascutului la nastere. Consumul de 6 cesti de cafea pe zi poate afecta cu siguranta greutatea copilului la momentul nasterii.
  8. Cafeina din ceaiul verde este mai mica decat cea gasita in cafea. Prin urmare, se poate bea mai mult de o ceasca dupa recomandarea medicului.

Cele mai citite articole

Articole relevante