De ce este important sa iti faci un test de Coronavirus?

Autor: Charmy
De ce este important sa iti faci un test de Coronavirus?, Charmy

Coronavirusul SARS-CoV-2 prezintă provocări majore pentru sistemele de sănătate și facilitățile de asistență medicală din întreaga lume. Capacitatea de a diagnostica rapid virusul este de neprețuit, deoarece, acest virus duce la răspândirea exponențială în multe țări. Testul rapid COVID-19 IgM/IgG ajută furnizorii de servicii medicale, cum ar fi spitale, laboratoare și centre medicale să facă un diagnostic rapid. Un test pcr poate detecta infecția cu coronavirus SARS-CoV-2 la un pacient, în mai puțin de două ore și jumătate de la prelevarea eșantionului. 

De ce sa faci un test rapid coronavirus?

Un alt avantaj al testului rapid este că, poate fi realizat direct la punctul de îngrijire. Acest lucru elimină necesitatea transportului de eșantioane, ceea ce elimină pierderea de timp prețios. De asemenea, înseamnă că pacienții vor primi mai rapid informații despre sănătatea lor, iar pacienții infectați pot fi imediat identificați și izolați. Cu unele teste utilizate în prezent, oamenii trebuie să aștepte de obicei una până la două zile pentru rezultate. Timpul este esențial în lupta împotriva coronavirusului. Diagnosticul rapid și fiabil direct la clinica medicală OK Medical, fără întârzieri, este un mare avantaj de diagnosticare rapidă. Testul rapid COVID-19 IgM/IgG este unul dintre primele teste de diagnosticare, complet automatizat din lume, care pot fi utilizat direct de toate centrele de asistență medicală. În plus, permite testarea unei probe nu numai pentru COVID-19, dar și simultan pentru alte nouă boli respiratorii, inclusiv gripa A și B.

Rezultate sigure

Studiile de laborator ale testului rapid pentru SARS-CoV-2, au dat rezultate cu o precizie de peste 95%. Acest test rapid corespunde standardelor de calitate ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Proba este prelevată cu un tampon din nasul sau gâtul pacientului. Cartușul, care conține deja toți reactivii necesari pentru testare, și este introdus în instrumentul Vivalytic pentru analiză. În timpul analizei, personalul medical se poate concentra pe alte aspecte, cum ar fi tratarea pacienților. Analizatorul Vivalytic este atât de ușor de utilizat, încât chiar și personalul medical neinstruit poate efectua teste în mod fiabil. Analizatorul poate efectua până la zece teste în 24 de ore. Aceasta înseamnă că sunt necesare doar 100 de instrumente pentru a analiza până la 1000 de teste pe zi. 

Test rapid coronavirus la OK Medical

Cele mai citite articole

Având în vedere dinamica răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, laboratoarele au ajuns deja la limita lor maximă. OK Medical te poate ajuta cu un test rapid pentru depistarea coronavirus. Testul determină dacă există anticorpi IgM și IgG în sânge împotriva SARS-CoV-2.

De ce este important sa iti faci un test de Coronavirus?, Charmy

Dacă ai anticorpi IgM „timpurii” , înseamnă că ai o infecție în acest moment sau ai fost bolnav recent (anticorpii timpurii se formează în primele zile ca răspuns la invazia virusului; nivelul acestora crește în primele patru săptămâni ale procesului de infecție).

Dacă se găsesc anticorpi IgG „târzii”, acest lucru indică faptul că persoana a avut în trecut o infecție cu coronavirus (nivelul anticorpilor cu întârziere începe să crească după15-20 de zile de la debutul procesului infecțios). 

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil