De ce este importanta punctualitatea?

Autor: Charmy

De ce este importanta punctualitatea?, Charmy

La intrebarea „ce crezi despre persoanele care intarzie la intalniri?” cei mai multi dintre noi ne-am arata indignati si am raspunde ca sunt (cel putin) „nepoliticoase”. Adevarul este, insa, ca ni s-a intamplat tuturor sa intarziem cel putin o data, fie ca a fost vorba de o intalnire de afaceri sau de una personala.

Salut! Am si eu o problema, si inca una grava. Nu stiu cum fac, dar intarzii ori de cate ori trebuie sa ajung undeva la ora fixa: la cursurile de la facultate, la intalnirile cu prietenii, la film etc. Imi dau seama ca e grav; in curand va trebui sa-mi iau un job. Ce o sa ma fac?! Cum as putea sa fiu si eu punctuala intotdeauna? Din cate mi-am dat seama, problema este ca nu aloc suficient timp pregatirii / drumului.

Cele mai citite articole

De cele mai multe ori, sunt gata in timp record, mai ales cand ma grabesc, dar cu drumul nu-mi iese intotdeauna. De exemplu, estimez ca nu-mi va lua mai mult de 30 de minute sa ajung in locul respectiv, iar uneori dureaza chiar si dublu (mai ales cand traficul o ia razna). Ce-mi recomandati?

Iti prezentam raspunsul Ramonei Lacatus, specialista 121 in coaching & cariera, din care te sfatuim, cu drag, sa te inspiri: Draga Ioana, Sunt cateva aspecte pe care vreau sa ti le impartasesc. In primul rand, te invit sa consideri ca atunci cand ai o intalnire cu cineva si tu intarzii ii transmiti un mesaj acelei persoane, de genul: „Intalnirea cu tine nu e chiar importanta”. Gandeste-te cum te simti tu cand astepti pe cineva care intarzie.

De ce este importanta punctualitatea?, Charmy

Daca vei constientiza in mod profund acest aspect, iti va creste dorinta de a te antrena in punctualitate. In al doilea rand, se pare ca estimezi „comod” sau prea „entuziast” timpul de care ai nevoie ca sa te deplasezi prin oras. Este cazul atat de multor oameni. Pentru simplul fapt ca noi consideram timpul petrecul in transport o pierdere de timp, asta nu inseamna ca ne va lua mai putin, ci exact atat cat ne ia. Unii specialisti recomanda ca structura de sprijin pentru a ajunge la timp undeva sa iti aloci minim 150% din timpul estimat pentru a ajunge undeva. Deci, daca, de obicei, faci o ora, se recomanda sa pleci cu o ora si jumatate inainte s.a.m.d.

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil