De ce le plac femeilor jocurile de noroc?

Autor: Charmy
De ce le plac femeilor jocurile de noroc?, Charmy

Mult timp, jocurile de noroc au fost o ocupație mai degrabă masculină, pentru că de-a lungul istoriei femeile au fost prinse cu muncile casnice. Acest lucru s-a schimbat în secolul trecut, iar acum ambele genuri se pot implica în tot felul de activități profesionale sau de petrecere a timpului liber. Odată cu apariția și răspândirea jocurilor de noroc online, și mai multe femei au început să fie atrase de acest hobby deoarece acum ele pot juca din confortul și siguranța casei. 

Psihologii deja studiază de ceva ani acest fenomen și au mai multe teorii legate de interesul femeilor pentru jocuri de noroc și pariuri pe evenimente speciale:

A te simți în centrul atenției

Strălucirea și farmecul jocurilor de noroc nu dispar chiar dacă le accesăm în varianta lor online. Poate ai avut o zi grea și vrei să te destinzi – câștigând o sumă de bani te simți instant apreciată și valorizată.

Escapismul

Rolul femeii în societate este complex, iar atunci când îți întemeiezi și o familie, cei din jur par toți să aibă noi și noi așteptări, care nu se mai opresc. Uneori femeile simt nevoia să ia o pauză de la rolul lor de “problem solver” și pot face asta cu ușurință cu ajutorul jocurilor de noroc și a temelor lor strălucitoare și fantastice.

De ce le plac femeilor jocurile de noroc?, Charmy

Găsirea unui refugiu

Jocurile de noroc ca metodă de evadare din cotidian pot avea un rol și mai important atunci când femeia are nevoie de un refugiu. Acest lucru este posibil când persoana respectivă se confruntă cu diverse probleme, cum ar fi un serviciu stresant sau o relație disfuncțională.

Petrecerea de timp cu prietenele

Cele mai citite articole

Femeile care aleg să joace într-un cazinou merg acolo de obicei cu grupul de prietene, jocurile de noroc fiind o bună ocazie de socializare.

Accesarea unei distracții cu minim de efort

Așa cum spuneam mai devreme, femeile sunt nevoite să rezolve probleme pe plan cotidian aproape tot timpul. Nu este de mirare că ele preferă jocurile de noroc care se bazează pe hazard mai mult decât pe abilitățile jucătorului – de ce să fii nevoită să rezolvi noi probleme când tu îți dorești o pauză de relaxare? 

Bărbații, în schimb, care se concentrează de obicei pe o singură sarcină și simt nevoia să își dovedească competența pentru a se simți valoroși, optează pentru jocurile unde strategia jucătorului contează.

Generațiile tinere pariază mai mult decât predecesorii

Mentalitățile mai puțin închistate ale milenialelor și ale reprezentantelor Generației Z le permit acestora să se angajeze în tot felul de activități distractive fără să se simtă vinovate. În plus, aceste femei fie au învățat să folosească dispozitive digitale în copilărie sau în adolescență, așa că ele se simt mult mai sigure pe ele când efectuează tranzacții online și se tem mai puțin să împărtășească date financiare. Nu la fel stau lucrurile cu persoanele mai în vârstă, care se feresc să facă plăți online, chiar dacă site-urile cu care interacționează sunt sigure și legitime.

Studiile efectuate de psihologi, dar și ceea ce observăm zi de zi, ne arată clar că femeile au un comportament de jucător destul de diferit de al bărbaților. Indiferent de ceea ce le motivează să joace, este important ca femeile să adere la practici de joc responsabil pentru a lua doar ce e mai bun din jocurile de noroc.

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil