De tabloul electric depinde siguranta instalatiei electrice din locuinta. Cand e bine sa il schimbam si pe cine chemam?

Autor: Charmy

De tabloul electric depinde siguranta instalatiei electrice din locuinta. Cand e bine sa il schimbam si pe cine chemam?, Charmy

Desi nu foarte multa lume cunoaste care sunt elementele unei instalatii electrice din propria locuinta, cu totii am auzit de tabloul electric. Tabloul electric este practic creierul instalatiei electrice dintr-o locuinta, e un fel de cutie mare cu intrerupatoare de circuit, conexiuni, fire diverse, sigurante.

Piesa importanta dintr-un tablou electric este siguranta, ea are grija ca instalatia sa nu fie suprasolicitata. Cand apare suprasarcina siguranta intrerupe imediat circuitul si toate aparatele conectate la prize sunt in siguranta. In timp tabloul electric se poate defecta, se uzeaza elementele sale, el se schimba periodic sau cand ne mutam in casa noua, cand mai adaugam incaperi.

Cele mai citite articole

Se mai schimba si cand apar consumatori mari pe circuit, de exemplu aere conditionate, alte aparate care consuma foarte mult curent electric. Intrucat e partea cea mai importanta a instalatiei electrice tabloul electric se va schimba doar cu o firma autorizata, cu un electrician autorizat.

La o montare tablou electric se va verifica vechiul tablou, se va interveni doar cu cele mai moderne echipamente omologate, electricienii vor depista orice probleme exista pe instalatie si le vor remedia. Daca este nevoie se poate face o montare tablou electric nou, pentru o siguranta mai mare, cu sigurante moderne si circuite calibrate pentru consumuri mai mari.

De tabloul electric depinde siguranta instalatiei electrice din locuinta. Cand e bine sa il schimbam si pe cine chemam?, Charmy

Electricienii profesionisti vor schimba rapid tabloul, vor oferi garantie la lucrari si vor testa intreaga instalatie dupa montarea sa. In acest fel veti utiliza instalatia electrica in siguranta si veti putea beneficia de servicii de calitate la preturi bune, oferite cu promptitudine si in cele mai bune conditii.

Cu un electrician autorizat nu numai ca veti termina mai rapid lucrarea, dar veti putea primi si sfaturi de la el pentru o folosire cat mai eficienta a intregii instalatii. Odata schimbat tabloul electric cu unul nou veti putea sa il utilizati ani buni fara sa aveti probleme, oricand puteti solicita firmei autorizate servicii de mentenanta sau verificari pentru depistarea unor defectiuni ale instalatiilor.

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil