Dieta cardiacilor

Autor: Charmy

O dietă sănătoasă și un stil de viață sunt cele mai bune arme pentru combaterea bolilor cardiovasculare. Nu este atât de greu pe cât te-ai putea gândi! Nu uitați, este modelul general al alegerilor dumneavoastră care contează. Faceți pașii simpli de sub o parte a vieții dvs. pentru beneficii pe termen lung pentru sănătatea și inima voastră.

Deși este posibil să știți că consumul anumitor alimente vă poate crește riscul de boală cardiacă, de multe ori este dificil să vă schimbați obiceiurile alimentare. Indiferent dacă aveți ani de mâncare nesănătoasă sub curea sau doriți pur și simplu să vă reglați dieta, iată cateva sfaturi pentru alimentația sănătoasă pentru inimă. După ce știi ce alimente trebuie să mănânci mai mult și ce alimente să limiteze, vei merge pe drumul către o dietă sănătoasă pentru inimă.

Este important să știi câte calorii consumi zilnic

Este important să știi câte calorii consumi zilnic

Începeți să știți câte calorii ar trebui să mâncați și să beți pentru a vă menține greutatea. Informațiile privind nutriția și caloriile de pe etichetele alimentare se bazează de obicei pe o dietă de 2.000 de calorii pe zi. Este posibil să aveți nevoie de mai puține sau mai multe calorii, în funcție de mai mulți factori, inclusiv vârsta, sexul și nivelul de activitate fizică.

Dacă încercați să nu creșteți în greutate, nu mâncați mai multe calorii decât știți că puteți arde în fiecare zi.

Orice dietă vine la pachet cu sportul

Orice dietă vine la pachet cu sportul

Creșteți cantitatea și intensitatea activității fizice pentru a arde mai multe calorii.

Petreceți  cel puțin 150 de minute de activitate fizică moderată sau 75 de minute de activitate fizică viguroasă (sau o combinație egală a ambelor) în fiecare săptămână.

Mâncați o varietate de legume și fructe proaspete, congelate și conserve, fără sosuri bogate în calorii sau adăugate de sare și zaharuri. Înlocuiți alimentele bogate în calorii cu fructe și legume.Alegeți cereale integrale bogate în fibre pentru cele mai multe porții de cereale.

Scapă de obiceiurile proasta de preparare a cărnii

Scapă de obiceiurile proasta de preparare a cărnii

Cele mai citite articole

Alege să mâncați pui de curte și peștele fără piele și pregătește-le în moduri sănătoase, fără adăugarea de grăsimi saturate. Dacă alegeți să mâncați carne, căutați cele mai slabe feluri disponibile și pregătiți-le în moduri sănătoase și delicioase.

Mâncați o varietate de pești cel puțin de două ori pe săptămână, în special pește care conține acizi grași omega-3 (de exemplu, somon, păstrăv și hering). Selectați produse lactate fără grăsimi (degresate) și cu conținut scăzut de grăsimi (1%). Evitați alimentele care conțin uleiuri vegetale parțial hidrogenate pentru a reduce grăsimile dăunătoare din dietă. Limitați grăsimile saturate și înlocuiți-le cu grăsimi mai bune, monosaturate și polinesaturate. Dacă aveți nevoie pentru a scădea colesterolul din sânge, reduceți grăsimile saturate la cel mult 5 până la 6 la sută din caloriile totale. Pentru cineva care mănâncă 2.000 de calorii pe zi, adică aproximativ 13 grame de grăsime saturată.

Zahărul și sarea sunt cei mai răi factori

Zahărul și sarea sunt cei mai răi factori

Reduceți băuturile și alimentele cu zaharuri adăugate. Alegeți alimente cu mai puțin sodiu și pregătiți alimente cu puțină sare sau fără sare. Pentru a scădea tensiunea arterială, urmăriți să mâncați nu mai mult de 2.300 de miligrame de sodiu pe zi. Reducerea aportului zilnic la 1.500 mg este de dorit, deoarece poate scădea și mai mult tensiunea arterială. Dacă nu îndepliniți aceste obiective în acest moment, chiar reducerea aportului de sodiu cu 1.000 mg pe zi poate beneficia de tensiune arterială.

Dacă bei alcool, poți bea cu moderație. Asta înseamnă nu mai mult de o băutură pe zi dacă ești femeie și nu mai mult de două băuturi pe zi dacă ești bărbat.

Micșorează porțiile

Micșorează porțiile

 Cât de mult mănânci este la fel de important ca ceea ce mănânci. Supraîncărcarea farfuriei, și a mânca până când te simți umplut poate duce la consumul de mai multe calorii decât ar trebui. Porțiile servite în restaurante sunt adesea mai mult decât are nevoie de oricine. Folosiți o farfurie mică sau un bol pentru a vă ajuta să vă controlați porțiunile. Mâncați porții mai mari de alimente cu conținut scăzut de calorii, bogate în nutrienți, cum ar fi fructe și legume, și porții mai mici de alimente bogate în calorii, bogate în sodiu, precum alimente rafinate, procesate sau rapide. Această strategie vă poate contura dieta, precum și inima și talia.

Nicio dietă nu poate fi foarte strictă

Nicio dietă nu poate fi foarte strictă

Permite-ți o excepție de la regulă din când în când. O bomboană sau o mână de chipsuri de cartofi nu vă vor strica dieta sănătoasă pentru inimă. Dar nu-l lăsați să se transforme într-o scuză pentru a renunța la planul  de alimentație sănătoasă. Dacă suprasolicitarea este excepția, mai degrabă decât regula, vei echilibra lucrurile pe termen lung. Ceea ce este important este că mănânci alimente sănătoase de cele mai multe ori.

Încorporează aceste sfaturi în viața ta și vei descoperi că alimentația sănătoasă este atât plăcută, cât și utilă.

Sursa Foto: Pixabay

Cele mai citite articole

Articole relevante