Dispozitive pe care trebuie sa le ai: cuptoare gastronomice si gratare cu roca vulcanica

Autor: Charmy

Dispozitive pe care trebuie sa le ai: cuptoare gastronomice si gratare cu roca vulcanica, Charmy

Bucatariile profesionale sau spatiile destinate alimentatiei publice trebuie dotate in mod corespundator, conform normelor si prevederilor in vigoare. Aparatura electrocasnica trebuie sa fie una de calitate, pentru a face fata unui volum imens de munca si pentru a rezista cu brio o perioada cat mai indelungata de timp.

Spre exemplu, varianta preferata de cei mai multi bucatari-sefi o reprezinta acele cuptoare gastronomice care permit gatirea eficienta, dar mai ales perfecta a oricarui preparat. Pentru ca toti clientii sa se bucure de o masa copioasa si gustoasa, bucatarii au nevoie de un ajutor indispensabil in bucatarie. Cu o simpla apasare de buton, acest cuptor reuseste sa coaca in timp util orice carnuri, legume si deserturi.

Avantajele utilizarii cuptoarelor gastronomice in bucatarie

Marele avantaj il constituie posibilitatea selectarii mai multor procese de gatire in acelasi timp. De la prepararea alimentelor la aburi si pana la prajire sau afumare, bucatarii pot gati simultan mai multe tipuri de mancaruri, fara sa existe riscul combinarii aromelor sau a gusturilor. In felul acesta, toti clientii au parte de servirea prompta si rapida a comenzilor, indiferent de gradul de incarcare al restaurantului.

Noile modele de cuptoare gastronomice sunt dotate cu tehnologii inovative, care simplifica munca bucatarilor. Aparatele au devenit destul de intuitive si permit utilizarea prin simpla apasare a ecranului digital incorporat. Temperatura din interior creste rapid, fara sa mai fie nevoie de un timp indelungat de asteptare, asa cum se intampla in cazul cuptoarelor clasice.

Preparatele isi pastreaza gustul si savoarea datorita procesului de gatire. In plus, sistemele de circulatie a aerului sunt cele care asigura gatirea uniforma a preparatelor, fara sa mai fie nevoie de o stricta supraveghere din partea bucatarilor. Timer-ul incorporat ii anunta cand timpul de coacere a expirat, pentru a verifica stadiul de gatire al alimentelor.

Un alt aparat indispensabil in bucatariile profesionale il reprezinta orice fel de gratare cu roca vulcanica. Acestea functioneaza pe baza de gaz, iar rocile vulcanice reusesc sa mentina caldura o perioada mai indelungata de timp, astfel incat procesul de gatire sa se desfasoare fara probleme.

Se recomanda schimbarea rocilor sau curatarea lor la un anumit interval de timp, pentru evitarea modificarii gustului preparatului. Fumul degajat in exces nu este benefic sanatatii clientilor si poate schimba gustul carnurilor, spre exemplu, asa ca bucatarii trebuie sa tina cont si de acest aspect.

Pentru o buna desfasurare a intregii activitati, dar si pentru pregatirea unor dish-uri desprinse parca din revistele gastronomice de profil, marile restaurante trebuie sa fie dotate si echipate cu aparatura performanta. Fie ca este vorba despre gratare cu roca vulcanica, fie ca este vorba despre orice alte ustensile, toate trebuie sa fie de calitate. In cazul de fata, nu se va face rabat de la calitate daca se doreste obtinerea unor rezultate demne de obtinerea unei stele Michelin.