Etapele alegerii, montarii, punerii in functiune si autorizarii unei centrale termice pe gaz

Autor: Charmy
Etapele alegerii, montarii, punerii in functiune si autorizarii unei centrale termice pe gaz, Charmy

Decizia schimbarii modalitatii de incalzire in apartament sau in casa nu este intotdeauna si cea mai simpla. Varianta unei centrale termice pe gaz este cea mai des intalnita in randul familiilor tinere, care stau la bloc, dar si in randul locatarilor varstnici care stau la casa.

Centralele termice pe gaz au devenit un fel de sinonim al modalitatilor de incalzire, fiind cea mai la indemana, usor de montat, de pus in functiune varianta, cu ajutorul specialistilor, desigur. Aceasta modalitate de incalzire este la moda, eficienta, durabila, facila si deloc periculoasa si ofera avantaje pe termen lung.

Alegerea celei mai bune centrale termice pe gaz

Achizitionarea celei mai bune centrale termice pe gaz ramane treaba cumparatorilor. Acestia nu  pot monta si pune in functiune singuri, dar cu siguranta o pot alege si achizitiona cu sau fara sfaturile specialistilor. Alegerea unei asemenea instalatii care produce si distribuie caldura printr-un agent termic necesita luarea in considerare a mai multor factori, cei mai importanti fiind modalitatea de evacuare a gazelor de ardere si tipul combustibilului folosit.

Centrala termica pe gaz este de regula prevazuta cu una sau mai multe instalatii de cazan, i forcarul carora se arde un combustibil. Marimea spatiului pe care il va incalzi este un criteriu important de alegere a unei centrale noi.

Principii de functionare in cazul unei centrale termice pe gaz

Cele mai citite articole

Centrala termica pe gaz are un principiu de functionare destul de simplu. Caldura este produsa prin agentul termic pe baza caruia functioneaza si care este transoortat prin conducte la aparatele de caldura montate in interiorul cladirilor. Dupa ce fluidul a creat caldura, se intoarce in circuit pentru a relua traseul de preparare al caldurii.

Ce trebuie sa stii despre procesul de montare a centralei termice pe gaz

Montarea centralei termice pe gaz este prima operatiune ce trebuie facuta dupa achizitionarea acestui dispozitiv. Conform legislatiei in vigoare, niciun proprietar de apartament sau de casa nu are voie sa isi monteze singur centrala termica, ci numai firmele autorizate ISCIR pot face acest lucru pe baza unui proiect autorizat de un verificator atestat.

Punerea in functiune a unei centrale termice pe gaz

Punerea in functiune este poate cea mai importanta operatiune ce se va executa asupra centralei, operatiune de care va depinde functionarea in parametrii optimi recomandati de producator. Punerea in functiune se face tot de catre un service autorizat ISCIR si autorizat de producatorul de centrale termice. Actele necesare pentru a pune in functiune centrala includ factura de achizitie a centralei, certificatul de garantie, proiectul de instalatie de gaz natural, atestarea montarii detectorului de gaz cu electrovalva si procesul verbal pentru proba la rece a instalatiei.

Reviziile centralei termice pe gaz

Pe langa montarea si punerea in functiune a centralei termice pe gaz, sunt necesare in mod periodic si reviziile acestui dispozitiv ca si masura preventiva de siguranta, iar reviziile intra in sfera obligativitatii proprietarului.

Cele mai citite articole

Articole relevante