Credeam ca stiu toate tipurile de fasole, ca le-am vazut pe toate, de atatea marimi si culori, insa nu e asa. Am mai descoperit inca un soi. Daca pana acum stiam de fasolea uscata boabe alba, pestrita, rosiatica si in forma de rinichi sau fasolea pastai de culoare verde sau galbena, iata ca trebuie sa adaugam si fasolea mung.
Fasolea mung
Este cultivata in special in China, India, Filipine, Indonezia si se foloseste extrem de mult in bucataria asiatica. Boabele sunt verzi si foarte mici, precum niste boabe de piper sau poate chiar mai mici. Exista nenumarate retete din care te poti inspira pentru a pregati boabele de fasole mung, de la supe si diferite tipuri de mancare, combinatii cu orez sau lapte de cocos, pana la diferite deserturi gustoase.
Incearca germenii de fasole mung
Fasolea mung este una dintre cele mai utilizate legume pe plan modial pentru a obtine germeni. Fasolea mung germinata este foarte des intalnita in felurile de mancare asiatica. Dupa ce ai obtinut germenii, ii poti pune in supe, salate, in sandvisuri, poti sa faci sucuri din ei, etc. Sunt foarte sanatosi!
Cele mai citite articole
Acid folic, magneziu si fier
Fasolea mung ofera mult fier, magneziu, fosfor, mangan, dar si zinc, potasiu sau calciu. In compozitia ei se gaseste foarte mult acid folic si alte tipuri de vitamine din grupa B, plus vitaminele C si K. Atentie, boabele de fasole mung nu se consuma crude!
Cum pregatesti fasolea mung
Lasi boabele la inmuiat in apa peste noapte, pentru cel putin 12 ore. Apoi le clatesti in alta apa si la final le scurgi bine. Le pui intr-un vas in care sa le fierbi, le acoperi cu apa proaspata rece si astepti sa fiarba circa 30-40 de minute, pana sunt fragede boabele.
Proprietatile fasolei
Orice tip de fasole este o sursa bogata de proteine si fibre. Ajuta in combaterea si prevenirea mai multor afectiuni. Este benefica pentru cei ce vor sa slabeasca si sa tina o dieta pentru ca are putine calorii, grasimi, este satioasa si sanatoasa. Ofera carbohidrati complecsi pe care corpul ii absoarbe incet si senzatia de foame nu mai apare rapid.
Fasolea reduce colesterolul si astfel previne bolile de inima, ajuta in procesul de digestie si impotriva constipatiei. Fasolea este buna si pentru cei care au diabet pentru ca mentine un nivel bun al zaharului din sange. Este un aliat si pentru intarirea sistemului imunitar. O portie de fasole asigura mai mult de jumatate din necesarul nostru zilnic de fibre.