Fii mai senzuală cu ajutorul unui lifting mamar

Autor: Charmy

Fii mai senzuală cu ajutorul unui lifting mamar, Charmy

Operația estetică de lifting mamar (mastopexie) este acea intervenție prin care se procedează la ridicarea poziției sânilor pe peretele toracic, conform unor criterii de natură estetică.

În funcție de gradul de lăsare a bustului se poate apela cu încredere la chirurgia plastică.

Există chirurgie estetică de ridicare a sânilor care poate fi efectuată cu sau fără protezare, în funcție de specificul fiecărui caz în parte, dar în materie de prevenție, obiceiurile bune de viață, exercițiile fizice continue, produsele cosmetice adecvate, precum și anumite tratamente efectuate sub control medical, pot ca să fie eficiente în primă fază.

Momentul corect în care merită să-ți faci un lifting mamar

Odată cu înaintarea în vârstă, cu creșterea și scăderea în greutate, după sarcină și alăptare, bustul femeii are de suferit destul de mult, mai ales dacă vorbim de sâni cu volum mijlociu sau mare.

În acel moment apare opțiunea de a repune optim sânii în poziția anterioară, printr-o intervenție chirurgicală de natură estetică denumită mastopexie.

Intervenție de natură reconstructivă și estetică este o tehnică în urma căreia femeia își recucerește siguranța și stima de sine, totul pornind de la o mai mare simetrie a bustului.

Nu e de mirare că an de an se constată o creștere a numărului doamnelor care doresc o astfel de intervenție chirurgicală, de multe ori combinată cu o creștere a volumului sânilor cu ajutorul unor implanturi mamare, metodă de dobândire a unui decolteu mai frumos, a unui rezultat corporal mai armonios.

Durata operației depinde de la caz la caz, dar în principiu ea poate fi cuprinsă între două și patru ore. Recuperarea se face destul de rapid, convalescența nu depășește cinci până la șapte zile.

Complexitatea intervenției de lifting mamar depinde de excesul de piele care trebuie eliminat prin anumite tăieturi cât mai bine camuflate, tendința actuală fiind ca să fi realizată această intervenție estetică prin anumite tehnici chirurgicale care să conducă la niște cicatrici post operatorii aproape invizibile după primul an de ingrijire medical ambulatoriu.

Reguli stricte de urmat după un lifting mamar

Perioada post operatorie după un lifting mamar poate ca să fie trecută ușor, deoarece este o intervenție chirurgicală relativ simplă, în urma căreia trebuie doar să fie purtat un bandaj și un sutien special timp de o lună, să nu se facă mișcări bruște, să nu se ia prea mult în greutate și să nu se facă eforturi fizice deosebite.

Liftingul mamar are rezultate durabile în condițiile în care pacienta se hidratează bine și își îngrijește bustul conform sfaturilor chirurgului ce a operat-o.

Riscurile în intervenția de lifting mamar sunt puține, dacă operația se face de către un medic chirurg estetician cu experiență, singurele cazuri care pun probleme fiind la femeile fumătoare, unde pot să apară anumite complicații.

Pentru o permanență a rezultatelor obținute, trebuie foarte bine ales sutienul care se poartă. 80% dintre femei, conform statisticilor, nu poartă o mărime adecvată bustului lor.

Obiceiurile proaste, precum alcoolul și fumatul, au și ele efecte secundare negative asupra pielii. Expunerea prelungită la soare în zona gâtului are un efect dezastruos și asupra sânilor.

Schimbările multiple de greutate afectează categoric elasticitatea pielii, precum și lipsa unor exerciții fizice adecvate. Asta ca să nu mai amintim de faptul că, în mod natural, sânii încep să se lase, mai devreme sau mai târziu. Cât de târziu se întâmplă asta depinde de obiceiurile sănătoase de viață ale femeii, dar obiectiv vorbind, de pe la 40 de ani un lifting mamar se impune.

Pentru încetinirea procesului de lăsare a sânilor este recomandabilă utilizarea unor produse cosmetice hidratante și hrănitoare, inclusiv efectuarea unor exerciții specifice pentru întărirea musculaturii în zona pectorală. Iar dacă este cazul, intervenția chirurgicală de mastopexie este salvatoare!

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

Articole relevante