1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner

Gabriel Al Baba din Conectx: ”ITI Delta Dunării, lansat ca o inițiativă-cheie europeană, devine în România exemplu de eficiență în digitalizarea serviciilor publice”

Autor: Charmy
Gabriel Al Baba din Conectx: ”ITI Delta Dunării, lansat ca o inițiativă-cheie europeană, devine în România exemplu de eficiență în digitalizarea serviciilor publice”, Charmy

În prezent, 28 din cele 52 de administrații locale din județ au inițiat proiecte de transformare digitală. Conectx, coordonat de Gabriel Al Baba și George Anghel, oferă locuitorilor din Tulcea acces la 215 entități administrative printr-o singură platformă. Se estimează că aceste inovații vor reduce costurile legate de consumabile și hârtie cu peste 90%.

Instrumentul Teritorial Integrat (ITI) a fost introdus în terminologia UE odată cu alocarea fondurilor pentru perioada 2013-2020. Acesta identifică regiuni specifice eligibile pentru finanțare europeană, integrând diversele canale de finanțare ale UE pentru a susține dezvoltarea regională. Abordarea intersectorială rezultă în crearea de sinergii care sprijină flexibil planurile de dezvoltare regională.

Digitalizarea: Soluția la izolarea în Tulcea

Județul Tulcea a fost selectat datorită particularităților sale geografice, alături de alte regiuni europene cum ar fi zonele litorale din Lisabona și Porto (Portugalia), sau regiuni din Spania. În această context, Tulcea a beneficiat de o strategie multisectorială pentru a adresa provocările sale unice, inclusiv digitalizarea serviciilor publice. În mod notabil, Tulcea corespunde în mare parte cu Delta Dunării.

Grindu ilustrează dificultățile geografice care afectează accesul la servicii. ”Pentru localnici, digitalizarea este un adevărat salvator. Un curier ajunge acolo cu mari dificultăți și costuri ridicate” subliniază George Anghel, co-coordonator al Conectx.

54% din administrațiile locale: Total digitalizate

Cele mai citite articole

Abordarea digitalizării în Tulcea a fost descentralizată. După Consiliul Județean, fiecare instituție și-a derulat propria procedură de achiziție. Până la sfârșitul anului 2023, 28 de proiecte vor fi finalizate.

Tulcea se mândrește cu una dintre cele mai avansate infrastructuri digitale din țară. Am reușit să oferim servicii digitale echivalente cu cele din marile orașe și pentru localitățile mici din județ” spune Gabriel Al Baba. Anghel adaugă că 28 din cele 52 de administrații locale (54%) sunt acum complet digitalizate.

215 entități legate prin platforma Conectx

15 dintre proiecte au fost realizate prin platforma Conectx. ”Anticipăm scăderi semnificative ale costurilor cu consumabilele în instituțiile unde implementăm soluțiile” afirmă Gabriel Al Baba. Anghel adaugă că platforma Conectx ajută la o mai bună interconexiune între instituții, optimizând fluxul de informații.

În Tulcea, ConectX a interconectat 215 entități administrative, permitând cetățenilor accesul facil la acestea. ”Digitalizarea îmbunătățește serviciile publice și crește gradul de satisfacție al cetățenilor„, concluzionează Gabriel Al Baba.

Cele mai citite articole

Articole relevante

                          

1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner