Ghid detaliat pentru incepatorii in tranzactionarea cu monede Ethereum

Autor: Charmy

Ghid detaliat pentru incepatorii in tranzactionarea cu monede Ethereum, Charmy

Desi pana nu demult, oamenii nici nu au auzit de existenta criptomonedelor, in ultimii ani, din ce in ce mai multe persoane se arata interesate sa achizitioneze si sa tranzactioneze cu astfel de monede. Pe langa Bitcoin, cea mai cunoscuta moneda virtuala, Ethereum este una din cele mai importante criptomonede care pot fi achizitionate si tranzactionate in mediul online, fiind folosita pentru derularea contractelor inteligente. Ethereum este un proiect open-source, nefiind detinut sau manipulat de o persoana. Ceea ce inseamna ca oricine poate sa cumpere si sa vanda monedele.

Contractele inteligente ale etereumului sunt coduri de calculator care ruleaza pe blockchain si pot facilita schimbul de bani, de continut, de proprietate, de actiuni sau de orice alta valoare. Ethereum permite folosirea contractelor inteligente in cazul in care termenii sunt scrisi in cateva randuri de cod. Atunci cand atat vanzatorul, cat si cumparatorul sunt de acord cu termenii contractului si toate conditiile sunt indeplinite, tranzactia este executata.

Ceea ce inseamna ca, atunci cand vanzatorii si cumparatorii sunt de acord cu termenii si conditiile contractului, si acestea sunt pe deplin indeplinite, nu va mai fi necesara interventia unui broker imobiliar, a unui avocat sau a unui notar, nici macar de interventia bancilor sau instantelor. Fie ca aleg sa cumpere sau vinde Ether, cel implicat va beneficia de toate avantajele.

Cele mai citite articole

Ce este si cum se poate obtine criptomoneda Ethereum

Ghid detaliat pentru incepatorii in tranzactionarea cu monede Ethereum, Charmy

Ether este numele monedei Ethereum, fiind tranzactionata in schimburi de criptomonede si listata sub codul ETH. Ethereum este folosita ca si principal mecanism de plata pentru taxe de tranzactie si servicii de calcul pe platforma specializata, fiind adesea utilizat ca si moneda de finantare. Pentru a obtine monede Ether, este important ca persoanele interesate fie sa devina mineri ai Ethereumului, sau sa foloseasca platforma ro.exchange.

Oricine se poate alatura retelei Ethereum care foloseste criptografie avansata si o retea globala descentralizata pentru a pastra totul in deplina siguranta, cu conditia sa detina acces la internet. Ether este o criptomoneda tranzactionata la nivel global contra mai multor valute, valoarea fiind influentata de cumpararea si de vanzarea pe diferite piete, iar pretul fluctuand in mod continuu.

Criptomonedele reprezinta banii viitorului, iar investitia in acestea se va dovedi una din cele mai profitabile din intreaga lume. Investitia se face prin intermediul exchange-urilor, utilizatorii fiind obligati sa isi creeze unwallet ce poate fi accesat printr-un cod unic, denumit cheie privata. Acest portofel virtual va fi securizat pentru linistea utilizatorilor.

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil