Iată ce verificări să îi faci autoturismului tău înainte de concediu

Autor: Charmy
Iată ce verificări să îi faci autoturismului tău înainte de concediu, Charmy

Plecatul la drum pentru o vacanță superbă este cu siguranță un motiv foarte bun de a fi entuziasmat și bucuros, atât tu, cât și cei dragi. Însă, atunci când călătorești cu mașina, trebuie să te asiguri, pe lângă condusul cu prudență că mașina ta este pregătită pentru un astfel de drum.

                Indiferent de numărul de kilometri pe care îi vei face, mai mult ca sigur nu îți vei dori, ca atunci când ajungi la destinație sau chiar înainte de asta, să întâmpini anumite probleme cu autoturismul tău sau chiar mai grav, să vă puneți pe toți în pericol.

                În timp ce unele lucruri se pot face chiar înainte de plecare, altele, în schimb au nevoie de un timp mai îndelungat, de rezolvare, mai ales atunci când știi că există anumite probleme.

Nu pleca niciodată la drum cu o mașina care ți-a făcut foarte multe probleme în ultima perioadă și întotdeauna apelează la un service auto, atunci când observi anumite nereguli.

                Deci, ce anume să treci pe lista de verificare a mașinii tale înainte de a pleca la drum?

                Așa cum îți pregătești o listă pentru concediu, o listă a locurilor unde vreți să mergeți sau ce anume să puneți în bagaje, aceeași atenție trebuie să i-o oferi și autoturismului tău.

                Asigurare și acte

                Deci, înainte de toate, verifică asigurarea și rovinieta, să nu fie expirate, asta în cazul în care le ai făcute pe o perioadă mai lungă timp. Foarte mulți oameni, uită să facă aceste verificări, ceea ce nu e tocmai ok.

                Nu uita, să ai și toate actele mașinii, de care ai nevoie atunci când pleci la drum, pentru că nu se știe niciodată când vei avea nevoie de ele.

Cele mai citite articole

                Luminile

                De la faruri, la semnalizare toate sunt vitale de verificat, pentru că, înainte de toate, nu vei putea călătorii pe timp de noapte fără ele, dar în cazul în care acestea nu funcționează îți pot semnala anumite probleme electrice.

                Aerul condiționat

                Mai mult ca sigur nu îți dorești să pleci la drum lung, pe timp de vară fără aer condiționat funcțional. În cazul în care acesta funcționează dar nu mai suflă aer suficient de rece, ai nevoie de o incarcare freon auto pe care o poți face foarte rapid.

                Anvelopele

                Anvelopele vor avea destul de mult de suportat  temperaturile mari ale carosabilului dar și drumul lung, deci asigură-te că acestea nu sunt uzate și că vor face față cu brio acestei călătorii, fără a vă pune în vreun pericol.

                Alte probleme mecanice sau electrice

                De la frâne, la motor, lichide sau partea electrică, toate acesta ar trebi verificate foarte bine înainte de a pleca la drum lung. Un control de rutină la un service auto, îți poate fi de un real folos dar, mai ales atunci când știi că există anumite probleme sau martorul de bord îți indică acest lucru.

                Alege să previi și să vă bucurați de vacanță, în siguranță.

Cele mai citite articole

Articole relevante