1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner

Igiena intimă și probleme menstruale – cum să ai grijă de tine în mod sustenabil

Autor: Charmy
Igiena intimă și probleme menstruale – cum să ai grijă de tine în mod sustenabil, Charmy

Atunci când vine vorba despre igienă intimă, brandul 100% românesc Enroush își propune nu doar să ducă lucrurile la un alt nivel, unul superior, prin a expune femeilor cât mai bine toate informațiile necesare pentru a gestiona în siguranță și fără frică această perioadă sensibilă și, deseori, destul de complicată, ci și să schimbe tabieturile în materie de produse menstruale pe care femeile din România le folosesc. Din acest punct de vedere, o variabilă importantă este reprezentată de calitatea absorbantelor, implicit de sustenabilitatea și grija față de natură. Iar toate acestea pornesc, în primul rând, de la a avea grijă de tine într-un mod cât mai bun.

Sustenabilitatea înseamnă atât grijă față de tine, cât și față de natură

Nu este vorba doar despre a avea grijă față de mediul înconjurător, deci despre a încerca să minimalizezi consumul de plastic și microplastic, ci și despre a aborda tabieturi cât mai sănătoase – atât pentru tine, cât și pentru natura din jur. Înainte de toate, fricile vin, în principal, din faptul că nu cunoaștem un anumit lucru, iar Enroush îți oferă transparență totală din acest punct de vedere: absorbantele din bumbac, organice, biodegradabile, sunt realizate doar din materiale care nu au un impact negativ asupra mediului înconjurător. Fără compuși toxici, fără coloranți artificiali care ar putea dăuna zonei intime și integrității aparatului reproducător.

Cele mai citite articole

De asemenea, multe femei nu știu cum să abordeze această perioadă chiar din cauza faptului că nu dețin informațiile necesare, întrucât educația în această direcție este, din păcate, încă deficitară. Fie că vorbim despre sindrom premenstrual (PMS), despre alte situații neașteptate care ar putea apărea atât înaintea, cât și în timpul sau după perioadă, atât timp cât știi cum funcționează corpul tău, cum reacționează acesta din punct de vedere fiziologic și biologic, anumite situații nu te vor mai speria. Enroush își propune să ofere femeilor de pretutindeni aceste informații, deoarece a vorbi despre perioada menstruală nu ar trebui să fie tabu.

Igiena intimă, problemele menstruale și cunoașterea acestora

Astfel, a-ți cunoaște corpul înseamnă a-i cunoaște toate perioadele prin care trece. În esență, corpul fiecărei femei este unic și, în principal, reacționează diferit în anumite circumstanțe. Chiar și perioada menstruală are efecte diferite asupra femeilor, ceea ce este absolut normal și firesc. Spre exemplu, multe persoane au auzit de acele exercitii Kegel, ale căror practicare are rolul de a întări și tonifia mușchii pelveni care susțin organele situate în această regiune. Cu toate acestea, puține femei le practică, în special din cauza lipsei de informație: aceste exerciții, dacă sunt practicate în mod corespunzător, te pot ajuta extraordinar de mult în timpul menstruației.

Încet, dar cu pași siguri și serioși, ne îndreptăm spre o perioadă în care educația menstruală va reprezenta parte integrantă din viața fiecărei femei. Corpul nostru este unic, formidabil, plin de surprize, iar din aceste motive ar trebui să-l prețuim întocmai, să-i arătăm cât de recunoscătoare suntem pentru ceea ce ne oferă și modul în care funcționează. Cu toate acestea, sănătatea sa depinde, în principal, de alegerile pe care le facem și de modul în care reușim să gestionăm, cu impact negativ minim, anumite perioade. Pentru a trăi în comuniune cu noi și cu mediul din jurul nostru, ar trebui să facem, întotdeauna, alegeri cât mai sustenabile, sigure și gândite.

Cele mai citite articole

Articole relevante

                          

1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner