Procesul de proiectare si de construire a unei cladiri este destul de dificil si, fara ajutorul unui arhitect, lucrurile se pot complica si mai tare. Un arhitect profesionist are toate cunostintele necesare de proiectare si stapaneste cu succes toate tehnicile de care are nevoie pentru a realiza o lucrare demna de un expert.
In prezent, tot mai multe persoane aleg sa apeleze la ajutorul unui birou de proiectare si arhitectura, pentru ca in alcatuirea sa intra o multime de specialisti care pot raspunde nevoilor si dorintelor tuturor clientilor.
Avantajele colaborarii cu un birou de proiectare si arhitectura
In prezent, tot mai multe persoane se orienteaza catre un stil cat mai original, cat mai autentic si personalizat, pentru a simti ca-si pun intru totul amprenta asupra cladirii care le va deveni locuinta. De aceea, pentru a se asigura ca intreaga operatiune de proiectare si construire a cladirii functioneaza in parametri optimi, oamenii aleg sa colaboreze cu arhitecti profesionisti care lucreaza in cadrul unor birouri de proiectare si arhitectura cu experienta.
Completarea proiectului intr-un timp scurt
Arhitectul cu experienta in domeniu va sti cum sa gestioneze fiecare situatie si cum sa obtina performante intr-un timp scurt. Asadar, serviciile pe care le ofera ajuta la eficientizarea intregii lucrari.
Specialistii in arhitectura au experienta vasta
Cele mai citite articole
Cei care lucreaza in domeniul arhitecturii de multa vreme, au experimentat, de-a lungul timpului, multe situatii care le-au slefuit cunostintele si tehnicile pe care le pun in aplicare. Astfel ca, stiind la ce sa se astepte de la fiecare proiect, arhitectul va avea posibilitatea de a jongla cu toate aceste metode de lucru pentru a putea sa obtina cele mai bune rezultate.
Capacitate de adaptare la cerintele clientului
Orice arhitect care presteaza servicii profesionale stie cum sa se plieze pe nevoile si dorintele clientului, astfel incat sa-i ofere exact ce-i place. Arhitectura este o adevarata stiinta care trebuie sa fie respectata in detaliu pentru a se putea construi o cladire calitativa si rezistenta, insa, totodata, este si o stiinta care lasa loc originalitatii, creativitatii. Astfel ca, fiecare arhitect nu numai ca stapaneste o serie de informatii teoretice si tehnici, dar este si o persoana cu imaginatie bogata.
Un birou de arhitectura care ofera servicii profesionale are in vedere realizarea proiectului cladirii in conformitate cu regulile de autorizatie ISU (Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta) privind securitatea la incendiu. Aceste reguli sunt necesare pentru multe categorii de cladiri, pentru a corespunde cu reglementarile de siguranta pe care trebuie sa le indeplineasca.
Care sunt tipurile de cladiri care au nevoie de autorizatie ISU?
- cladirile considerate din punct de vedere legal a fi extrem de importante;
- cladirile considerate din punct de vedere legal a fi „inalte” sau „foarte inalte”;
- cladiri care cuprind incaperi sau grupuri de incaperi si care sunt definite a fi „sali aglomerate”;
- cladirile de locuit, fie ca sunt noi sau existente, care au mai mult de patru etaje supraterane;
- cladiri destinate pentru autoritatile publice locale si centrale, care au o suprafata mai mare de 600 mp;
- lacasuri de cult care au o suprafata mai mare de 200 mp, exceptie facand casele parohiale, cladirile destinate locuirii personalului monahal, clopotnitelor, lumanararelor si capelelor;
- cladirile agrozootehnice sau agroindustriale cu o suprafata mai mare de 600 mp, exceptie facand silozurile metalice, depozitele de furaje fibroase, serele, solarele, rasadnitele si ciupercariile;
- cladirile in care se depoziteaza butelii pentru gaze comprimate, lichefiate sau dizolvate sub presiune, exceptie facand GPL.
Prin urmare, orice persoana care-si doreste sa-si construiasca o locuinta la standarde cat mai inalte poate apela la ajutorul unui birou de arhitectura, dotat in arhitecti profesionisti care pot sa realizeze o lucrare de proiectare cu succes si care pot sa raspunda tuturor nevoilor clientilor lor.