In ce situatii poate fi util un simering auto

Autor: Charmy

In ce situatii poate fi util un simering auto, Charmy

Pentru cei mai multi conducatori auto, unele piese ce intra in componenta masinii reprezinta inca o necunoscuta. Un simering auto este garnitura de etansare care se monteaza cu un inel denumit resort, folosit pentru a etansa arborii din interiorul motorului masinii dar si a altor componente ce trebuie izolate. Sunt mai multe tipuri de simering pe piata care se folosesc in diferite situatii si scopuri, important este ca proprietarii de masini si conducatorii auto sa isi insuseasca anumite notiuni in acest sens.

Asadar, cat de important este un simering auto si cand este utilizat?

Pentru limitarea pierderilor de energie mecanica

Garniturile sunt piesele auto responsabile pentru pierderile de energie mecanica, de aceea firmele producatoare de transmisii auto incearca sa reduca gradul de frecare al sistemului si de a minimiza aceste pierderi. Un simering auto defect va necesita inlocuit fiindca in caz contrar pierderile de energie mecanica si de ulei vor necesita costuri mai mari.

Pentru a evita pagubele produse masinii si costurile ridicate ale acestora

Defectarea unui simering poate atrage dupa sine costuri mai mari pentru inlocuirea piesei si inlocuirea completa a fluidului. Comparativ cu costul unui simering, expertii auto afirma ca pretul pe care soferii sunt nevoiti sa il plateasca in cazul unei defectiuni este foarte mare.

Cele mai citite articole

Pentru ca instalarea acestei piese este o operatiune foarte simpla

Schimbarea unui simering nu doreaza mai mult de cateva minute. Uneori, in conditii mai dificile sau in cazul in care conducatorul nu a mai efectuat niciodata operatiunea, poate dura cateva zeci de minute, depinde de locul in care piesa este amplasata. Pe piata sunt disponibile mai multe modele de simering, in functie de destinatia acestora, spre exemplu cele folosite pentru arborele cotit, pentru arborele cu came, pentru fulie sau pompa de ulei, pentru injector iar lista poate continua.

Pentru ca are un rol foarte important pentru buna functionare a masinii

Simeringul auto poate fi de mai multe tipuri si anume cu sens de rotatie, fara sens de rotatie, dar si cu buza suplimentara. In alegerea simeringului auto perfect conducatorii trebuie sa ia in calcul mai multe criterii de achizitionare si anume presiunea, temperatura, mediul de etansare, dimensiunile si materialul din care este construit. Simeringul este o garnitura importanta, chiar vitala, pentru ca in lipsa acestuia pierderile de ulei sau de alte lichide ale masinii (lichid de frana spre exemplu) ar fi foarte mari.

Pentru ca este ieftin

Simeringul auto este in general o piesa foarte ieftina, care nu numai ca nu face o gaura in buget ci trece neobservat comparativ cu daunele produse in lipsa sau o data cu defectarea acestuia.

In concluzie, simeringurile auto pot fi achizitionate simplu si rapid, fiind printre cele mai ieftine si mai importante piese de mici dimensiuni pentru masini, utilizate in diferite situatii si pentru diferite componente ale autoturismelor.

Cele mai citite articole

Articole relevante