Închiriere spaţii industriale vs. construcţie spaţii industriale – cea mai avantajoasă varianta

Autor: Charmy
Închiriere spaţii industriale vs. construcţie spaţii industriale – cea mai avantajoasă varianta, Charmy

Antreprenorii care doresc să înceapă sau să extindă o afacere în domeniul industrial sunt interesaţi, în primul rând, de găsirea unei proprietăţi industriale care să se plieze pe necesităţile lor şi pe bugetul disponibil. De multe ori, antreprenorii se gândesc că ar fi mult mai avantajaţi dacă ar ridica un spaţiu industrial şi nu dacă l-ar închiria, însă de la bun început trebuie stabilită metodă de punere pe picioare a afacerii în spaţiul adecvat.

Găsirea unei proprietăţi industriale de închiriat la momentul actual nu este dificilă, prezentând mult mai multe avantaje decât ridicarea unui spaţiu industrial.

Cum găseşti proprietatea industrială de închiriat potrivită afacerii?

Căutarea proprietăţii industriale de închiriat este din ce în ce mai facilă într-o lume dominată de tehnologii moderne şi de internet. De aceea, căutarea spaţiului de închiriat în scop industrial nu trebuie să reprezinte un motiv de stress sau de îngrijorare pentru antreprenorii care trebuie să ţină cont de faptul că hala industrială sau spaţiul necesar desfăşurării activităţii de producţie trebuie în primul rând să se preteze activităţii întreprinse de reprezentanţii companiei.

În plus, spaţiul de închiriat trebuie să fie modern, să dispună de servicii optime pentru desfăşurarea activităţii, să fie spaţios şi bine amplasat pentru accesibilitatea angajaţilor.

Închiriere spaţii industriale vs. construcţie spaţii industriale – cea mai avantajoasă varianta, Charmy

De ce recomanda experţii închirierea spaţiului industrial?

Cele mai citite articole

Specialiştii recomandă antreprenorilor care vor să pună pe picioare o afacere în domeniul industrial sau să o extindă să închirieze spaţiul necesar desfăşurării afacerii în momentul în care aceasta este în deplină dezvoltare, iar spaţiul actual nu mai este suficient. Antreprenorii trebuie, însă, să fie mult mai prudenţi atunci când îşi aleg hala sau spaţiul industrial pe care doresc să îl cumpere, investiţia fiind una de lungă durată, de aceea trebuie să fie sigură şi avantajoasă.

Din ce în ce mai mulţi antreprenori în domeniul industrial evită investiţiile mari şi aleg să plătească o chirie lunară. Important nu este că spaţiul industrial ales să aibă o poziţie centrală, pentru că nu trebuie să atragă clienţi,  iar zgomotul de producţie şi traficul de camioane ar putea încurca lucrurile în poziţie centrală, iar poziţia periferică echivalează cu o scădere a costurilor de închiriere.

Costurile ridicarii unui spaţiu industrial

Ridicarea unui spaţiu industrial presupune costuri mari legate de construcţie, deoarece spaţiul trebuie să dea rezultate bune şi durabile în timp. Conform bugetului antreprenorilor, aceştia pot opta fie pentru un spaţiu industrial simplu, fie pentru o hală funcţională pentru utilaje şi depozitarea vehiculelor sau pentru un spaţiu mai mare, cu o structură deosebită din punct de vedere arhitectural.

Costurile ridicării unei hale industriale includ costul de capital iniţial, dar şi costurile de operare şi de întreţinere, precum şi cheltuieli cu servicii de management, de inginerie, autorizare pentru construcţie şi comisioanele şi taxele date agenţilor imobiliari.

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil