
Studiile efectuate în ultimele decenii indică faptul că nivelurile de CO2 din atmosferă contribuie la poluarea aerului, ploile acide și efectul de seră. Toate acestea fac ca Pământul să se încălzească, ceea ce provoacă, la rândul său, multe daune mediului. Acest lucru se datorează faptului că compusul chimic, format din doi atomi de oxigen și un atom de carbon, reține căldura în straturile inferioare ale atmosferei, rezultând acest dezechilibru climatic.
Dezvoltarea durabilă, la baza inițiativelor grupului Carmistin
Holdingul Carmistin este cunoscut foarte bine în întreaga Românie. Principalele companii ale organizației sunt: Avicarvil, Avirom Plus, Avicarvil Farms, Avicarvil Farming, Avicarvil Food&Distribution, Porcellino Grasso, Agrikilti, Carmistin Trading, Carmistin International, Pajo Agriculture şi Tracian Beef.
În acest sens, dat fiind că una dintre principalele cauze ale încălzirii globale este creșterea efectului de seră, care apare atunci când sunt arse combustibili fosili precum cărbunele și petrolul. Prin urmare, una dintre principalele opțiuni de reducere a emisiilor de CO2 în atmosferă este înlocuirea surselor de energie convenționale cu altele curate, cu așa-numita energie verde.
Energia solară ajută la decarbonizare prin fără emiterea de gaze poluante, oferind o îmbunătățire a calității aerului în ansamblu. Din acest motiv, energia fotovoltaică este considerată un aliat important pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în întreaga lume.
Carmistin este una dintre companiile care a aderat tot mai mult la instalarea panourilor fotovoltaice. 10.500 de panouri fotovoltaice, care vor deține o capacitate de 4,5
MW, vor fi montate pe 18 amplasamente ale Grupului Carmistin.
Potrivit informațiilor oferite de oficialii Simtel Team, energia generată în primul an de funcționare va fi de 5.400.000 kWh, diminuând emisiile de dioxid de carbon cu aproape 3.300 de tone pe an.
Fermele avicole și zootehnice folosesc din ce în ce mai multe dispozitive și sisteme electrice, ceea ce le crește semnificativ costurile de întreținere. O problemă suplimentară este creșterea drastică a prețurilor la energie electrică, iar din acest motiv, energia fotovoltaică pentru holdingul Carmistin nu a fost niciodată atât de profitabilă ca acum.
Cum afectează creșterea animalelor asupra mediului?
Este greu de imaginat producția de alimente în masă fără creșterea păsărilor și animalelor. Totuși, pe de altă parte, trebuie pusă o întrebare: cum afectează creșterea animalelor mediul natural?
Cel mai adesea, asociem emisiile de dioxid de carbon și alte substanțe nocive în atmosferă cu arderea combustibilului de calitate scăzută, transportul și funcționarea marilor fabrici industriale. Totuși, nu ne dăm seama cât de mult contribuie creșterea păsărilor și animalelor destinate consumului uman la creșterea efectului de seră și la creșterea gradului de poluare a mediului.
Datorită instalării celor 10.500 panouri fotovoltaice, se pot reduce extrem de mult facturile la electricitate și emisiile de CO2 din fermele grupului Carmistin. Modulele pot funcționa și în locuri unde nu există rețea electrică, ceea ce este de mare ajutor, dat fiind că vorbim de un holding agroindustrial.
Agricultura, precum se cunoaște, este sectorul economiei cel mai dependent de vreme. Radiația solară are un impact imens asupra dezvoltării planurilor și, prin urmare, asupra situației financiare a unei ferme.
Deși agricultura este văzută încă în țara noastră ca bazată pe natură, tehnologia modernă oferă antreprenorilor cu inițiativă, vizionari, precum este Iustin Paraschiv, posibilitatea de a-și crește productivitatea și eficiența. Datorită mecanizării în progres, fermele de astăzi sunt semnificativ diferite de cele care au fost în mare parte rezultatul muncii manuale. Soluțiile inovatoare pentru agricultură îmbunătățesc semnificativ producția agricolă, înmulțesc profiturile și cresc economiile, cel mai bun exemplu dintre acestea fiind energia verde fotovoltaică.
Echipamentele frigorifice, mașinile de muls automate, sistemele de irigare a culturilor agricole, sistemele de iluminat consumă multă energie electrică, de aceea este mult mai profitabil ca energia necesară pentru a le alimenta poate proveni dintr-o sursă gratuită și disponibilă: Soarele.
Agricultura modernă înseamnă găsirea de soluții la diferite probleme. Problema facturilor mari la electricitate este cea mai mare provocare și în 2023. Energia regenerabilă, și în special fotovoltaica, poate ajuta substanțial la reducerea facturilor și chiar la îmbunătățirea producției acolo unde părea imposibil până acum.
Decizia omului de afaceri Iustin Paraschiv de a pune pe primul plan în acest an reducerea emisiilor de CO2 și a altor tipuri de noxe, presupune un pas important în dezvoltarea liniilor de afaceri: pui, porc, bovine, agricultură.