Iustin Paraschiv a preluat Avi Instant din Targu Jiu cu 4 milioane de euro

Autor: Charmy

Iustin Paraschiv a preluat Avi Instant din Targu Jiu cu 4 milioane de euro, Charmy

Cunoscutul om de afaceri Iustin Paraschiv a incheiat anul 2017 cu o noua investitie – preluarea Avi Instant din Targu Jiu de catre Carmistin, cu peste 4 milioane de euro. Cunoscut in antreprenoriatul romanesc drept un om de afaceri cu viziune fresh, care munceste asiduu si mai ales datorita premiului “Cel mai tanar milionar” din Romania, Iustin Paraschiv a investit masiv in domeniul agro-zootehnic din Romania.

Astfel, la sfarsitul anului trecut s-au finalizat procedurile pentru preluarea Avi Instant din Targu Jiu, fosta companie Avicola Targu Jiu, companie aflata in faliment, pentru suma de 4,4 milioane de euro. Carmistin, companie cunoscuta pentru productia, procesarea si comercializarea carnii a fost primul business al tanarului om de afaceri, dupa doar 1 an petrecut in cadrul afacerii de familie.

De ce a investit Iustin Paraschiv in aceasta preluare

Lumea antreprenoriala din Romania il stie pe Iustin Paraschiv drept foarte ambitios, mai ales ca a preluat si alte firme care erau in faliment sau aveau cifre de afaceri negative si, in doar cativa ani le-a adus pe profit.

Avi Instant Targu-Jiu a fost un alt pariu pe care Iustin l-a castigat. Asa cum spunea, compania avea nevoie de investitii de peste 20 de milioane de euro, mai ales din cauza starii avansate de degradare a capacitatii de productie, dar si a tehnologiei invechite. Astfel, daca in 2016 compania avea doar 22 de angajati, preluarea activelor Avi Instant Targu-Jiu de catre Avicarvil (ce administreaza grupul de firme Carmistin), a adus celei din urma o cifra de afaceri 171 mil. lei, un profit net de 4,5 mil. lei si peste 668 de angajati.

Planul de afaceri al lui Iustin Paraschiv include retehnologizarea platformei agricole pana in 2018 si angajarea a peste 600 de persoane.

Cele mai citite articole

Ce alte afaceri de succes mai conduce Iustin Paraschiv

In 2006 a preluat Avicola Oltchim, pentru 6 milioane de euro, care s-a dovedit cea mai dificila investitie, ca urmare a faptului ca mai bine de trei sferturi dintre angajati si-au dat demisia odata cu preluarea companiei.

Dupa preluarea Avicola Oltchim, transformata in Avicarvil, a dezvoltat Pajo Holding, ce reuneste diviziile de cultivare a terenurilor, cresterea taurinelor, o fabrica de furaje la Ramnicu Valcea si exportul de animale vii. In 2010 extinderea s-a inlantuit, holding-ul completandu-si activitatile cu linia de pesticide si ingrasaminte.

Cele mai citite articole

Articole relevante