Lucruri interesante despre cadouri, pe care cel mai probabil nu le știai

Autor: Charmy
Lucruri interesante despre cadouri, pe care cel mai probabil nu le știai, Charmy

Ne place sa oferim cadouri speciale care sa ii faca pe cei din jurul nostru fericiti si de asemenea, ne place sa primim cadouri. Cadoul este si a fost dintotdeauna un element de legatura intre oameni si un instrument prin care s-a construit increderea.

De-a lungul timpului, cadourile au dat nastere unor adevarate curiozitati si au scris o multime de file de istorie.

Daca iti place sa oferi sau sa primesti cadouri, urmatoarele informatii vor fi, fara doar si poate, foate interesante pentru tine.

1. Impachetarea cadourilor isi are originea in China antica. Aceasta a aparut aproape imediat dupa ce a fost inventata hartia, in secolul 2 inainte de Hristos. Cel mai adesea, darurile banesti erau impachetate in plicuri de hartie. Aceste plicuri erau distribuite doar de catre Guvernul Chinez.

Lucruri interesante despre cadouri, pe care cel mai probabil nu le știai, Charmy

2. Tot din China a plecat si obiceiul de a-i atasa cadoului o felicitare. Aici, atunci cand venea un an nou, oamenii schimbau mesaje. Nu doar chinezii faceau asta, insa. Egiptenii schimbau si ei diverse mesaje scrise pe role de papirus.

3. Cadourile au o multime de beneficii asupra oamenilor. Beneficiile se rasfrang atat asupra celor care le ofera, cat si asupra celor care le primesc.  Pe langa faptul ca sudeaza relatiile dintre persoane, cadourile cresc nivelul de fericire, imbunatatesc stima de sine si micsoreaza nivelul de stres.

Cele mai citite articole

4. Majoritatea oamenilor cumpara cadouri in ultimul moment. Peste 50% dintre oameni cumpara cadoul in aceeasi zi in care este oferit. Exista si persoane care acorda toata atentia cadourilor, incercand sa creeze lucruri manual si sa ofere o parte din sufletul lor. Numarul lor este destul de mic, insa. Daca vrei sa lasi o impresie buna, este bine sa faci parte din aceasta categorie de oameni. Cu siguranta te vor aprecia toti cei carora le oferi un cadou.

5. Cele mai populare cadouri sunt cele de culoare rosie. Ciudat sau nu, oamenii sunt foarte atrasi de rosu. Din acest motiv, foarte multe ambalaje si foarte multe cadouri sunt rosii.

6. Aproape 50% dintre oameni nu apreciaza cadourile pe care le primesc. Unul dintre motive poate fi faptul ca sunt cadouri achizitionate pe ultima suta de metri. Daca vrei sa oferi un cadou care este apreciat, este important sa te informezi foarte bine inainte pentru a descoperi pasiunile persoanei careia ii oferi cadoul sau pur si simplu de ce are nevoie;

7. Femeile iubesc mult mai mult sa ofere cadouri decat barbatii. Pentru reprezentantele sexului frumos, oferirea unui cadou este un semn de afectiune. Tot femeile iubesc sa primeasca daruri, acestea facandu-le foarte fericite. Din acest motiv, daca esti barbat, chiar daca iti place sau nu, este bine sa ii oferi persoanei de langa tine ceva, oricat de mic.

8. In China si Japonia nu se ofera niciodata ceasuri. Pentru cultura locala, ceasurile reprezinta timpul care se scurge in defavoarea ta.

Un lucru este cert: cadourile sunt un motiv de fericire, asadar, ori de cate ori ai ocazia, ofera un cadou!

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil