Marturia unui barbat ateu care a fost in moarte clinica

Autor: Charmy

Marturia unui barbat ateu care a fost in moarte clinica, Charmy

”Am fost dintotdeuna ateu, dar mereu am sperat ca exista un Dumnezeu” a spus el dupa ce s-a trezit din coma

Marturia unui barbat care a fost in moarte clinica de doua ori ofera o noua perspectiva asupra „lumii de dincolo” unde, spune el, nu exista constiinta sau ganduri, ci doar goliciune si intuneric. Barbatul, care s-a declarat ateu si spune ca ramane unul chiar si dupa aceste experiente, si-a impartasit povestea de viata pe o retea de socializare, informeaza Adevarul.

Cele mai citite articole

Prima data a suferit un accident de motocicleta in urma caruia a intrat pentru doua minute in moarte clinica. Barbatul spune ca nu a mai avut respiratie, puls si constiinta, iar trupul lui parca s-a inchis pentru ranile suferite si durerea provocata de acestea. A doua experienta de acest gen a avut loc dupa operatie. A primit o cantitate uriasa de analgezice care in combinatie cu durerea agonizanta pe care o simtea i-au scazut pulsul la 10 si i-au prabusit sistemul respirator. El spune ca si de aceasta data a simtit acelasi lucru. Totul era negru, iar sentimentul este acelasi ca atunci cand te trezesti dupa 15 minute fara sa visezi si ai impresia ca, de fapt, ai dormit mult mai mult. Pur si simplu spune el, simti ca nu esti acolo.

Intrebat daca exista si o pierdere de memorie sau e numai intuneric, barbatul e convins ca nu putem vorbi despre o simpla pauza si a revenit la exemplul sau privind somnul fara vise. Te trezesti si stii ca ai dormit, nu ca timpul a zburat pur si simplu, explica el.

Despre cei care vorbesc despre experientele “de dincolo” si de puterea pe care acestia o gasesc pentru a merge mai departe, barbatul spune ca ei sunt constienti doar pana intr-un anumit moment. Omul spune ca a fost mereu ateu, dar a sperat in adancul sufletului ca exista un Rai si Dumnezeu. “Cine nu-si doreste asa ceva?” intreaba retoric barbatul.

Acum, dupa ce a fost de doua ori in moarte clinica e tot ateu, dar sustine ca s-a convins ca nu exista Dumnezeu. Afirmatia lui vine din credinta ca Dumnezeu nu ar fi permis unei familii sau unui om sa treaca prin asa ceva. El crede ca moartea inseamna sfarsitul, dincolo de care nu mai exista nimic.

Cele mai citite articole

Articole relevante