1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner

Menstruația nu mai este un subiect TABU la job – descoperă aici inițiativa Enroush

Autor: Charmy
Menstruația nu mai este un subiect TABU la job

Anul 2020 a fost marcat de o inițiativă îndrăzneață venită din partea Scoției care a devenit prima țară din lume care oferă în mod gratuit produse menstruale. La scurt timp a fost urmată de Kenia, Noua Zeelandă, Franța și alte țări din SUA și Australia. În România, subiectul menstruației este încă unul tabu, ocolit chiar și de femei în cadrul discuțiilor. Enroush, un brand românesc de produse menstruale organice, și-a propus să elimine miturile legate de menstruație și să facă primii pași către facilitarea accesului femeilor la tampoane și absorbante. Așa s-a născut inițiativa ”Menstruații la job”.

Inițiativa Enroush, o misiune imposibilă?

Primul pas care ar trebui făcut este educarea populației – încă există multe fete și femei care nu știu cum să gestioneze durerile menstruale (spre exemplu, nu știu că există plasturi pentru durerile menstruale), nu știu în ce constă o igienă intimă corectă și cum să își aleagă produsele menstruale potrivite. Să nu mai vorbim de faptul că în țara noastră, 1 din 10 femei nu are acces la astfel de produse, un fenomen ce poartă denumirea de ”sărăcie menstruală”.

Menstruația este văzută ca un subiect tabu și nu doar la job. Acest lucru se întâmplă din cauza lipsei de educație și a dezinformării, iar normalizarea discuțiilor despre menstruație este esențială. Femeile nu pot programa menstruația, deci se vor confrunta cu zile mai puțin bune, cu flux abundent și uneori cu dureri menstruale chiar și la job, în timpul celei mai importante ședințe sau a unei sesiuni de brainstorming cu un client.

Enroush încurajează companiile să ofere gratuit produse menstruale organice

Cele mai citite articole

Implementarea unei astfel de măsuri va avea beneficii nu doar pentru femei, ci și pentru compania care se decide să ofere absorbante și tampoane gratuite. Iată câteva beneficii importante:

  • Dacă o companie pune la dispoziția lor produse menstruale gratuite, femeile nu vor mai fi nevoite să rămână acasă nici măcar în zilele cu flux abundent.
  • Femeile vor fi mult mai prezente și vor participa activ la ședințe și sesiuni de brainstorming alături de restul echipei, chiar și în perioada menstruală. În același timp crește și productivitatea muncii.
  • O astfel de inițiativă de responsabilitate socială ajută și la atingerea egalității de gen în cadrul unui colectiv de muncă.

Nu toate produse menstruale din comerț sunt potrivite

Este important ca angajatele să aibă acces la produse menstruale de calitate, din ingrediente naturale, cum sunt cele de la Enroush. Brandul românesc dorește să ofere femeilor o îngrijire menstruală modernă și a scos pe piață absorbante și tampoane din bumbac 100% organic și fibre naturale, non-toxic, eco-friendly și biodegradabil. Toate produsele menstruale au fost aprobate de medici ginecologi și dermatologi.

Enroush a reușit deja să convingă școli, bănci, clinici și alte companii să se implice în această inițiativă și să ofere produse menstruale gratuite. Femeile au nevoie de susținere și de confort în perioada menstruală nu doar acasă, ci și la locul de muncă sau în alte spații publice.

Cele mai citite articole

Articole relevante

                          

1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner