Metode de contraceptie utile atunci cand alaptezi

Autor: Charmy

Metode de contraceptie utile atunci cand alaptezi, Charmy

„In timpul alaptarii se pot lua contraceptive, insa numai la indicatia medicului specialist in contraceptie sau a medicului ginecolog. Impreuna cu medicul specialist in contraceptie sau cu medicul ginecolog se va discuta istoricul personal medical al proaspetei mamici deoarece in recomandarea metodei contraceptive se va tine cont de urmatorii factori: varsta mamei, ce metode contraceptive au fost folosite inainte de sarcina, starea de sanatate si alti factori care pot influenta aceasta recomandare.

In cazul in care femeia alapteaza regulat, la 4 ore, medicul poate considera ca in perioada alaptarii este protejata de aparitia unei sarcini si exista posibilitatea sa nu ii recomande metode contraceptive in aceasta perioada. Mare ATENTIE, insa, acest lucru se aplica numai daca medicul este de acord cu aceasta metoda.

De regula dupa cea de-a 4-a sau a 6-a saptamana, in functie de programul de alaptat, sunt recomandate contraceptivele “monopilule” care contin doar progesteron deoarece estrogenul este contraindicat in timpul alaptarii. Monopilulele nu scad productia de lapte si nici nu afecteaza calitatea laptelui matern.

In schimb, metodele contraceptive normale clasice care contin estrogen pot afecta lactatia; din acest motiv este recomandat ca alegerea metodei contraceptive sa se faca impreuna cu meicul specialist si nu in functie de ce au folosit alte persoane in situatii similare (informatii luate din bloguri neavizate medical). Starea bebelusului nu este afectata de contraceptivele monopilule tocmai de aceea ele sunt recomandate si in perioada alaptarii.”

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

Articole relevante