Metode eficiente de a scăpa de balonare și de-ți recăpăta starea de bine

Autor: Charmy

Foarte multe persoane se confruntă cu senzația de balonare iar acest lucru, deși nu este ceva grav, în condițiile în care se repetă în mod frecvent sau senzația de balonare se prelungește pe perioade lungi, de timp, este cazul să începi să îți pui anumite semne de întrebare. 

    În general balonarea apare în urma consumului anumitor alimente dar aceasta poate fi produsă și de retenția de apă din organism. 

    Senzația de balonare nu este una plăcută și îți poate afecta starea psihică dar și cea fizică, dacă aceasta persistă. 

    Iată prin ce metode poți scăpa de balonare, pentru a te bucura din nou de o stare de bine, de un abdomen mai plat, dar și de predispoziția pentru anumite boli. 

Colonterapia

Atunci când balonarea nu ține doar de un singur aliment,  ci ai o senzație constantă de abdomen umflat, atunci vei avea nevoie de o detoxifiere a colonului, unde s-au adunat foarte multe toxine și de o schimbare a alimentației. 

Detoxifierea colonului o poți face prin intermediul a unei ședințe de hidro colon terapie,la o clinică specializată precum este clinicaoxxynere.ro, care te ajută să elimini reziduurile din corp, ce pot deveni toxice pentru organismul tău, să obții o stare de bine și un abdomen mai plat, dar și să te menții sănătos. 

Hidrocolon terapia nu este o procedură dureroasă, ci una blândă prin care vei reuși să elimini reziduriile care au stagnat foarte multi timp, uneori chiar și luni de zile în colonul tău. 

Băi cu sare epson

Sarea Epson este recomandată în foarte multe cazuri și câștigat popularitate datorită beneficiilor pe care le aduce asupra organismului dar și pentru tratarea anumitor afecțiuni. 

Sarea Epson este recomandată chiar și în combaterea stresului, a luxațiilor sau contuziilor dar și pentru ameliorarea durerilor musculare. 

O baie în care ai pus sare Epson, te poate scăpa de senzația de balonare, însă acest efect este pe termen scurt, și nu tratează cauza.

Evită alimentele care provoacă senzația de balonare

 Există anumite alimente, precum varză, conopidă, broccoli,  ceapă albă, etc. care sunt recunoscute ca fiind generatoare a acestei senzații, dar fiecare corp este diferit și reacționează diferit. 

Deci, s-ar putea să te simți balonat, chiar și în urma unui consum a unui aliment, care nu ar trebui să îți producă aceste efect. Așadar, cea mai bună metodă este să observi după ce alimente simți că s-a instalat această stare și să o eviți. 

Mai mult, balonarea poate surveni și din cauza unei combinații de prea multe alimente sau din cauza faptului că ai mâncat prea târziu. 

Pune-ți corpul în mișcare

O viață sedentară, împreună cu consumul unor alimente nesănătoase și lipsa mișcării, nu doar că îți creează un efect de balonare constant dar te predispune la multe alte probleme de sănătate. 

Mișcarea este recomandată în orice tip de afecțiune și te ajută să îți menții acea stare de bine și de energie. În plus, punându-ți coprul în mișcare, poți elimin chiar și senzația de balonare. 

Totuși, atunci când nu reușești să scapi de această senzație, chiar și atunci când faci micare în mod constant sau mănânci alimente sănătoase, precum fibre, fructe și legume, înseamnă că ai nevoie de o detoxifiere a organismului. 

Articole relevante

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!