Obiective turistice in Gura Humorului! Stii de ce merita sa o vizitezi?

Autor: Charmy

Intamplarea face ca drumurile mele ocolesc ce ocolesc si tot la Gura Humorului, orasul, ajung. Eu caut mereu iarba si parauri si copaci si mancare buna si cai si oameni draguti si fragi si branza si sarmale si dealuri pline de margarete si ajung, ca un facut, aici.

Gura Humorului este asezata absolut strategic intre manastiri

Eu prefer de obicei sa stau chiar in satul Manastirea Humorului, lipita de monumentul istoric cu acelasi nume. Dar recunosc ca este potrivit sa stai si la Voronet, la pensiunile care sunt cu zecile. Acum Voronetul e deja considerat un cartier al orasului Gura Humorului.

De la Gura Humorului poti sa vizitezi lejer asa: Sucevita si Moldovita intr-una dintre zile, Voronet si Manastirea Humorului in alta zi. In drumul spre Putna, care e putin mai departe, musai sa te opresti si la manastirea Arbore, care e putin mai retrasa, dar este unul dintre locurile cu cea mai buna energie si cei mai putini vizitatori din intreaga zona.

Obiective turistice in Gura Humorului! Stii de ce merita sa o vizitezi?, Charmy

Cele mai citite articole

Este satul asezat pe un deal chiar deasupra orasului, si de-acolo se vede frumos tot ce-i mai de soi in zona. Daca lunca ti se pare un loc prea aglomerat, atunci ia-ti paturica si vino aici, pentru o panorama de exceptie.

Gura Humorului, partia

Si ea este construita de curand si face casa buna cu relaxarea oferita de bazin, dupa o zi apriga de ski. Partia nu este foarte lunga si este nitel neagra ca dificultate doar spre final, facand deliciul localnicilor. La baza ei gasesti carnati, bere si voie buna, chiar si cand nu e iarna.

Pastravaria aproape de Gura Humorului

Daca ti-e pofta de pastrav proaspat cu mamaliguta aspra si mujdei de-ti sar capacele, avanta-te pana la Campulung Moldovenesc. Acolo este pastravaria Lacul de argint, cu mese la umbra si bucatarie simpla, dar delicioasa.

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil