Parerea specialistilor – cate jucarii trebuie sa aiba un copil

Autor: Charmy

Parerea specialistilor – cate jucarii trebuie sa aiba un copil, Charmy

Copilaria este cel mai frumos moment din viata unui copil, in care descopera atat lucruri noi, cat si socializeaza, reprezentand momentul cel mai important din viata viitorului adult. Parintii considera ca cei mici au o multime de jucarii, insa specialistii care au publicat un studiu in revista Behavior Behavior and Development ii contrazic.

Specialistii de la Toledo sustin ca prin oferirea celor mici a diverselor modele de ursuleti de plus se favorizeaza creativitatea, imaginatia si dezvoltarea abilitatilor intelectuale, precum si a celor motrice.

Studiul realizat la finalul anului 2016, in perioada Craciunului, mai emite urmatoarea ipoteza – un copil, incepand de la varsta de 3 ani trebuie sa aiba nu mai putin de 16 jucarii, fiecare dintre ele cu rostul ei in activitatea de joaca a celui mic.

Altfel spus, pe langa ursuletii de plus, cercetatorii de la Universitatea din Toledo sustin faptul ca modelele de jucarii de plus colorate si care emit zgomote sau se misca sunt foarte importante in dezvoltarea cognitiva a copilului.

Cum sa alegi jucarii sigure pentru cel mic?

Cum sarbatorile sunt momentul prielnic cadourilor, specialistii ANPC recomanda achizitia lor de la magazine de profil, aceastea fiind testate si aprobate de organizatiile mondiale. Ca sa ai siguranta ca cel mic nu se va imbolnavi, iata ce jucarii sunt de evitat:

Cele care contin plumb

Plumbul este un metal toxic, care in randul copiilor este absorbit cu usurinta in organism, prin contactul de pielea sau prin rontaire. De regula, acesta se regaseste adesea in produsele metalice sau in seturile de infrumusetare ale fetitelor.

Cele mai citite articole

Jucariile cu magneti sunt, de asemenea, de evitat

Contactul magnetilor cu pielea copiilor sau rontairea acestor jucarii poate fi foarte periculoasa pentru sanatatea celui mic. Atunci cand achizitionezi astfel de jucarii, este foarte bine sa te uiti cu atentie ca magnetul sa fie acoperit in totalitate cu alte materiale, astfel incat cel mic sa nu intre in contact cu magnetii.

Jucariile din plastic, un alt pericol

Desi sunt foarte populare, acestea se pot dovedi periculoase pentru ca au in componenta lor materiale toxica, cu efecte negative in dezvoltarea celui mic.

Jucarii cu parti detasabile

Desi ii stimuleaza creativitatea celui mic, ar fi bine sa stii ca trebuie cumparate in functie de varsta. Verifica ambalajul cu mare atentie pentru a te asigura ca faci achizitia corecta.

Cele mai citite articole

Articole relevante