Plaja Russalka, Bulgaria: Aproape, Frumoasa si…Ieftina

Autor: Charmy

Plaja Russalka, Bulgaria: Aproape, Frumoasa si…Ieftina, Charmy

Cand spunem Bulgaria s-ar putea sa strambi din nas. Daca pronuntam cuvantul „plaja” s-ar putea sa iti revii un pic. Mai ales daca iti spunem niste cuvinte magice: plaja ascunsa de ochii lumii!

Are nume de poveste si este aproape inexistenta. E oarecum rupta de lume si nu te astepta sa fie pe  pe primul loc în topul destinaţiilor turistice. Mai mult sat de vacanță decât stațiune, Rusalka a devenit una dintre cele mai apreciate destinații turistice din Bulgaria.

Plaja din Rusalka – Golfuri cu priveliste Plaja Russalka, Bulgaria: Aproape, Frumoasa si…Ieftina, CharmyPlaja Russalka, Bulgaria: Aproape, Frumoasa si…Ieftina, CharmyPlaja Russalka, Bulgaria: Aproape, Frumoasa si…Ieftina, Charmy

E mai mult sat de vacanta decat statiune, fiind la  325 km de Bucuresti si 50 km de Vama Veche. E amplasata intr-o zonă care s-ar putea sa iti taie respiratia si sa te faca sa uiti momentan de Tenerife: zona stancoasa, in interiorul unui parc natural de pasari. In ofertele de cazare pentru Rusalka nu veti intalni hoteluri pretentioase, ci doar vile si bungalow-uri, orientate cu fața spre mare.

Chiar daca o mare parte dintre păsările care fascinau prin spectacolul de culori oferit a disparut odată cu popularea zonei, farmecul zonei nu e de dat la o parte. Mai ales daca nu esti calcat pe bataturi tot timpul de hoarde de turisti. Nu oricine se baga la un relief stancos si greu de parcurs.

Plaja Russalka, Bulgaria: Aproape, Frumoasa si…Ieftina, Charmy

Insa cele cateva golfuri unde exista nisip impresioneaza prin priveliste. Si intimitatea pe care o ofera. Apa e clara, curata si ofera turistilor posibilitatea de a practica numeroase sporturi de apă. Gen scufundari, windsurf, ski-jet sau yahting.

Ce poti face la plaja in Russalka

Cei care doresc sa combine linistea cu explorarea, pot merge in excursii oferite de ghizii locali la Kamen Briag – mal stancos, renumit pentru pesteri si recifuri. Sau la Yailata – zona ce beneficiaza de un relief stancos si 40 de pesteri cu intrări rectangulare nenaturale sii picturi rupestre.

După cum subliniază şi ghidurile turistice locale, în ofertele de cazare pentru Rusalka nu veți întâlni hoteluri pretențioase, ci doar vile și bungalow-uri, orientate cu fața spre mare.

Parerile sunt impartite cand vine vorba despre aceasta plaja din Bulgaria, deoarece multi nu prea sunt obisnuiti cu conditii de cazare „simple”. Dar cand vine vorba despre peisaj, parerea este unanima: superb.

Cele mai citite articole

Plusuri ale Plajei Rusalka

Natura superba, apa limpede, plaja principala situata intr-un mic golf romantic. Flora si fauna uimitoare: meduze, crabi, scoici, melci, pestisori, alge ciudate. Beach-bar cu preturi bune, restaurant idem, umbrelute, zonele verzi extinse, natura si copacii invadand si dominand intregul complex.

Statui, alei, bazine cu apa sulfurata, baza de agremeng sportiv dotata cu echipameng de snorkeling, caiace, barci, etc. Cazare la bungalow-uri care nu e ieftina, dar merita banii, terase, sezlong-uri etc., Liniste, calm, relaxare.

Ce ar putea sa nu iti placa in Russalka

Cazarea in camere simple/duble, nerecomandata celor cu pretentii. O buna parte a complexului este cazuta in uitare. Apoi, unii nu suporta faptul ca, atunci cand intra in apa isi cam rup picioarele din cauza pietrelor.

Nu prea exista entertainment seara, dar de fapt de asta te-ai dus, nu? Sa fii flower power, sa iti iei gasca cu tine, cu muzica la voi si sa faceti propria petrecere pe plaja!

Alternativa la plaja Russalka

Daca nu iti place aici ai varianta. Tot in Bulgaria, tot aproape: Dalboka (in traducere libera „Adancata”) – ferma de midii, la aproximativ 50 km de Vama Veche, pe drumul spre Kavarna.

Dar e cam plin de romanasi in ultima vreme care, ghici ce, i-au descoperit farmecul!

Daca ati ajuns pe plaja din Russalka, povestiti-ne!

 

 

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil