Platou cu branzeturi si struguri

Autor: Charmy

Platou cu branzeturi si struguri

Platou cu branzeturi si struguri, Charmy

Am inventat acest aperitiv intr-o seara cand musafirii aproape bateau la usa si eu nu aveam mai nimic de mancare pregatit. Aveam, in schimb, niste biscuiti uscati si niste branza de capra.

Amintindu-mi ca foie gras-ul mancat la restaurantul frantuzesc era insotit de niste boabe de strugure trase in vin, m-am gandit sa dau improvizatiei mele simple un aer sofisticat cu ajutor catorva boabe de strugure si al unei jumatati de pahar de vin alb.

Reteta a fost simplu de pregatit, la final totul arata extraordinar de bine iar musafirii au fost incantati de gust.

Ingrediente

  • biscuiti uscati (neindulciti)
  • branza de capra
  • boabe de strugure alb
  • vin alb sec (strugurii sunt deja dulci si avem nevoie sa le taiem din dulceata)

Ustensile

  • farfurie
  • cutit
  • tigaie

Cele mai citite articole

Taiem boabele de strugure in jumatati si le punem intr-o tigaie cu putin vin alb si le lasam sa se patrunda putin. Adaugam vin pe masura ce acesta dispare din tigaie pana vedem ca strugurii s-au patruns (coaja se increteste putin).

Dupa ce boabele de strugure sunt gata le racim dandu-le la frigider sau daca ne grabim punandu-le 5 minute in congelator.

Cat se racesc boabele, ungem biscuitii cu branza de capra. Adaugam cate o jumatate de boaba pe fiecare biscuit si servim musafirii infometati.

Nu uitati sa insotiti aperitivul cu un pahar de vin alb rece.

Tips: Nu puneti tot vinul odata pentru ca s-ar putea sa nu aveti nevoie de tot. Fixati flacara la foc mediu pentru a nu arde strugurii, permitand, insa, totodata vinului sa fiarba.

Nu lasati boabele de strugure prea mult pe foc si miscati din cand in cand tigaia pentru ca boabele sa nu se prinda de ea.

Cele mai citite articole

Articole relevante