Printesa cu destin tragic isi doneaza averea dupa moarte

Autor: Charmy
Printesa cu destin tragic isi doneaza averea dupa moarte, Charmy

Marina Sturdza a avut o viata demna de o printesa. Trecuta la cele vesnice in toamna anului trecut, la varsta de 65 de ani, Printesa Marina Sturdza a lasat cu limba de moarte mostenitorilor ei sa scoata la vanzare mare parte din bunurile personale, iar banii obtinuti sa fie donati unor fundatii care au grija de copiii bolnavi, scrie Click!.

Intoarsa in Romania dupa caderea comunismului, aceasta si-a dedicat mare parte din activitate voluntariatului pentru copii bolnavi.

„Scopul este sa ne traim sfarsitul cu aceeasi demnitate ca viata si sa nu cumva ca oamenii pe care-i iubim sa se stinga in durere”, declara Printesa Marina Sturdza, potrivit Mediafax.

Intreaga sa viata poate fi un scenariu de film. Descendenta a doua familii princiare, Sturdza si Sutu, Printesa Marina Sturdza a fost scoasa din tara, in secret, de familia pe cand avea doar trei ani, si a crescut in Canada. A revenit in Romania la inceputul anilor 1990, dupa o absenta de 45 de ani.

Cele mai citite articole

Intre anii 1992 si 1997, Printesa Marina Sturdza a organizat, coordonat si dezvoltat programul UNICEF de productie a cardurilor postale, fiind responsabila cu selectia artistilor si a desenelor care s-au vandut in 165 de tari. In aceasta calitate, a colaborat cu muzee, galerii de arta, colectionari privati si institutii culturale din intreaga lume. In anul 2005 a primit premiul EU European Women of Achievement Humanitarian Award.

Printesa Marina Sturdza a activat pentru mai multi ani ca presedinte adjunct Camerei de Comert Romano – Britanica (BRCC), organizatie in cadrul careia a fost si patron al programului de responsabilitate sociala.

Marina Sturdza a fost vicepresedinte al casei de moda Oscar de la Renta, iar timp de aproape trei decenii, jurnalist de moda si arta, colaborand cu de 35 de publicatii.

Sursa: https://b1.ro/stiri/monden/-219315.html

Cele mai citite articole

Articole relevante