Programele tv mondene, oportunitatea de a spiona viața vedetelor

Autor: Charmy

Programele tv mondene, oportunitatea de a spiona viața vedetelor, Charmy

Apetitul românilor pentru știri mondene este binecunoscut și tocmai din acest motiv cele mai urmărite programe tv sunt acelea în care aflăm lucruri personale despre alții.

Oamenii vor să afle secrete din viețile persoanelor publice

Telespectatorii care își doresc să afle anumite lucruri despre vedete într-un mod mai echilibrat aleg de multe ori să se uite la B1 TV care nu și-a propus ca să se transforme într-o televiziune de scandal cu orice preț doar de dragul audienței, așa cum au procedat alte canale în trecut considerate serioase..

Deși se spune mereu că de când au apărut rețelele sociale televiziunea suferă, la știri și la viețile vedetelor se uită toată lumea. Evident că sunt și persoane care afirmă sus și tare că ele nu agreează cancan-urile, dar  și în cazul lor se întâmplă la fel ca și cu aceia care zic că nu ascultă manele, dar la petrecerile la care participă dansează cu foc la 3 dimineața, ce să vezi, tocmai pe ritmurile vreunei piese la modă din acest gen.

Revenind la televiziune, riscul constă în faptul că anumite canale, pentru a supraviețui, au ajuns să facă concesii grave, mergând pe ideea că oricum lumea se uită la emisiuni de scandal, chiar dacă bugetul pentru decor, lumini, grafică, este unul extrem de redus.

De multe ori ajung să se facă programe TV chiar și fără un scenariu, fără un plan de dinainte stabilit, ceea ce poate să fie și bine și rău, în funcție de subiect și de protagoniștii din fața camerelor de filmat.

Oamenii încă rămân fideli canalelor de sport, dar și celor cu specific muzical (inclusiv de manele), precum și acelora care oferă multe emisiuni mondene care le permit ca prin intermediul ecranului să intre un pic în viața particulară a diverselor personaje publice ale momentului.

Acele televiziuni ce vor oferi conținut de calitate chiar și în aceste domenii, vor câștiga în lupta acerbă de pe piața media.

În prezent, canalele TV au trecut cu brio de la emisiile de tip analogic la cele digitale, în unele părți ale lumii chiar renunțându-se definitiv la cele din prima categorie.

Specialiștii spun că acest fapt nu s-a petrecut în principal pentru că proprietarii de televiziuni au dorit să ofere o calitate mai bună privitorilor, ci pur și simplu pentru că televiziunea digitală este mult mai eficientă în utilizarea unei lățimi de bandă restrânse în intervalul rezervat televiziunii și pe cale de consecință operatorii de cablu pot să pună mai multe canale în spațiul aerian respectiv.

Dacă ar fi să recunoaștem cinstit, chiar și aceia care se declară dușmanii televiziunii, dacă vor să știe ce fac vedetele favorite, tot vor fi tentați de emisiunile în care ele apar sau se discută despre ele.

Sigur vor dori ca să își completeze informațiile despre vreun personaj pe care îl urmăresc în mod constant în online și cu ce se spune la tv, dacă astfel ar afla cine știe ce secrete bine ascunse ale starului în cauză.

În orice caz, o analiză aprofundată a obiceiurilor de consum ale românilor în materie de programe TV ne conduce la ideea că în România, cel puțin în următorii ani, nu se poate vorbi de un deces iminent al televiziunii liniare, cel puțin trei sferturi dintre gospodăriile din țara noastră încă folosesc serviciile de televiziune tradițională, precum ar fi cele prin cablu sau televiziune prin satelit.

Românii nu vor renunța la televiziune cu una, cu două. Doar pretențiile pot vor crește!

Suntem un popor tradiționalist, iar acest fapt se vede și în modul în care ne uităm la televizor. Ne este mai comod acel model de programare a televiziunii care nu ne scoate din vechile noastre obiceiuri de telespectatori. Mai ales pe aceia din segmentele de vârstă de peste 35 – 40 de ani.

Tendința de scădere a interesului pentru televiziunea prin cablu se vede mai cu seamă la generațiile care vin din urmă. Mulți dintre tineri au devenit fani înverșunați ai programelor interactive de pe internet, pe care de multe ori le găsesc mult mai incitante decât liniaritatea unui program tv tradițional, în care indiferent câte eforturi fac realizatorii, lucrurile au o curgere a lor destul de previzibilă în 90% din cazuri.

Dezabonarea de la serviciile de televiziune prin cablu nu poate să fie ignorată totuși nici în țara noastră, deși ea nu se manifestă la același nivel cu ceea ce se întâmplă în alte țări dezvoltate ale lumii. Așa cum se petrec toate lucrurile pe tărâmul nostru mioritic, ritmul este mult încetinit.

Acesta este și motivul pentru care furnizorii de cablu care activează în România nu au fost atât de afectați de renunțarea la abonamente precum aceia de peste Ocean.