Proprietar sau chiriaș, tot ai nevoie de o agenție imobiliară bună

Autor: Charmy

Proprietar sau chiriaș, tot ai nevoie de o agenție imobiliară bună, Charmy

Cumpărarea apartamentului ocupat de un chiriaș poate fi profitabilă în timp, cel mai adesea deoarece proprietarul este mai dispus ca să vândă unei persoane cunoscute, cu care se înțelege bine, decât unui străin.

Mai mult decât atât, poate chiar să mai lase din preț, mai ales dacă e vorba de o persoană mai în vârstă, fără moștenitori, care a ajuns ca să îl îndrăgească în timp pe potențialul cumpărător. Chiar și așa, tot e bine a se apela la o agenție imobiliară. Multe firme de profil se găsesc și online, dar pentru a evita alegerile greșite, dacă ești într-o asemenea situație, o soluție bună ar fi ca să accesezi direct link-ul http://www.blissimobiliare.ro și să lași  specialiștii de acolo ca își ofere ajutorul pentru o tranzacție rapidă și corectă de tip win-win.

Pentru mulți dintre români, mai ales trecuți de prima tinerețe, este mai avantajos să fie proprietar de una sau chiar mai multe locuințe, mai degrabă decât să stea cu chirie. De-a lungul timpului, valoarea proprietății se apreciază (deși în ultima vreme am avut parte de niște fluctuații pe piața imobiliară extrem de mari!), iar capitalul propriu crește, pe măsură ce plățile creditului ipotecar (dacă există) se tot reduc.  Cel mai mare beneficiu al deținerii unei proprietăți suplimentare închiriate este acela că un chiriaș corect va oferi un flux direct de venituri ce poate fi folosit de către un proprietar așa cum dorește.  Un dezavantaj în a investi într-o proprietate ce se va închiria este că, pentru majoritatea oamenilor, deținerea unei proprietăți închiriate reprezintă o blocare pe termen mediu sau lung a activelor personale.

În schimb, chiriașii plătesc o sumă lunară stabilită prin contractul de locațiune cu proprietarul pentru utilizarea spațiului locativ respectiv. Privind lucrurile din acest unghi, chiriașul rămâne fără griji în ceea ce privește plățile ipotecare, costurile de întreținere, impozitele, fluctuațiile ratelor dobânzii creditului ipotecar.

Proprietar sau chiriaș, tot ai nevoie de o agenție imobiliară bună, Charmy

Privilegiul de a se bucura liniștit de spațiile închiriate la o rată lunară stabilită poate fi mai avantajos pentru unii, decât de a se lega de obligații financiare, adesea considerabile și imprevizibile. În plus, în caz de cutremur, dacă proprietatea este distrusă, paguba rămâne în sarcina proprietarului care trebuie să facă demersuri ca să mai recupereze sau nu ceva din valoarea imobilului (în situația fericită în care s-a asigurat!).

Așadar,  în timp ce majoritatea oamenilor cumpără proprietăți imobiliare suplimentare pentru a economisi avere, alții aleg să își construiască averea prin alte oportunități de afaceri decât acelea din domeniul imobiliar.

Dar indiferent dacă ești proprietar sau dacă ești chiriaș, o agenție de intermedieri este întotdeauna utilă, deoarece agenții imobiliari experimentați cunosc cum funcționează piața, cunosc tot ceea ce este necesar în materie de stabilire a valorii unei proprietăți imobiliare, actele necesare pentru a dobândi statutul legal de proprietar sau chiriaș, pașii ce trebuie făcuți în acest sens.

În plus, multe agenții imobiliare oferă în prezent inclusiv consultanță juridică specifică, așa încât totul să se desfășoare cât mai corect și rapid, iar părțile contractante să fie 100% mulțumite. Comisioanele pentru serviciile de intermediere imobiliară nu sunt chiar atât de mari precum cred unii, iar avantajele pe care o persoană care vrea să vândă, să cumpere sau să închirieze un imobil sunt evidente.

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil