Punctul g – localizare

Autor: Charmy

Punctul g – localizare, Charmy

Ideea ca ar exista o zona (denumita punctul G) in interiorul vaginului care ar putea sa determine „orgasmul suprem” la femei a devenit foarte populara inca din anii ’80. Dupa mai bine de 30 de ani, insa, comunitatea stiintifica este in continuare divizata in tabara care crede in existenta punctului G si tabara care considera ca… este doar un mit. Voci ceva mai moderate, insa, sustin ca toate femeile au punct G, insa doar in cazul unora este si „activat”.

Bazandu-se pe aceasta din urma teorie, diverse cabinete medicale particulare au inceput sa practice proceduri de marire si amplificare a sensibilitatii punctului G prin injectarea de acid hialuronic. Despre istoria punctului G si puterile lui miraculoase puteti citi mai multe in articolele Punctul G si Despre si cu: Punctul G Cum, insa, nu ne-am lamurit daca punctul G este doar un mit frumos, azi va propunem sa vorbim despre cum sa gasiti punctul G si sa trageti singuri/e concluzia – exista sau nu?

Unde e localizat?

Localizarea punctului G difera de la femeie la femeie, el putandu-se afla la o distanta de la 3 si pana la 7 cm de la intrarea in vagin, pe peretele din fata (dinspre abdomen).

Cele mai citite articole

Cum se simte?

Punctul G nu poate fi simtit la nivelul penisului, asa ca singura metoda de a-l depista este cu ajutorul detegelor. Zona G este cam de dimensiunea unei monede, iar suprafata este „valurita”, asemanatoare oarecum la atingere cu cerul gurii.

Pentru ca este o zona erogena, punctul G se mareste (si se umfla) in momentul excitarii. Asadar, ideal ar fi ca preludiul sa dureze cat mai mult inainte de a incepe „cautarile”. Metoda in sine este foarte simpla, constant in introducerea in vagin a unui deget (al tau sau al partenerului) si cautarea pe peretele frontal al unei zone care se simte la atingere diferit de restul vaginului (care este, de regula, mai fin).

Pont: un semn care indica faptul ca ati gasit punctul G este nevoia brusca de a urina. Punctul G este foarte aproape de uretra, iar atingerea lui determina aceasta senzatie. Este, insa, doar o alarma falsa si in cateva minute poate trece, deci nu e cazul sa va opriti. Daca intr-adevar ati gasit punctul G, urmatoarea senzatia va fi de caldura, din ce in ce mai intensa, de excitare maxima si apoi… urmeaza orgasmul.

Exista femei care spun ca gasirea punctului G a fost o revelatie pentru viata lor sexuala si multe altele care sustin ca… in cazul lor pur si simplu acest buton nu functioneaza. Din orice categorie s-ar dovedi ca faci parte, iti recomandam sa continui cautarile pentru ca, indiferent de rezultat, vor contribui frumos la condimentarea vietii voastre sexuale.

Cele mai citite articole

Articole relevante