1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner

Puterea vindecatoare a apei

Autor: Charmy

Puterea vindecatoare a apei, Charmy

Apa este indispensabila vietii. Asa cum nu putem trai fara oxigen, la fel nu putem supravietui fara apa. Noi suntem apa. Organismul nostru este alcatuit in proportie de 70% din apa.

Apa inseamna viata

Cand se cauta viata pe o alta planeta se verifica mai intai existenta unei surse de apa. Apa inseamna viata! In mitologie apa era considerata a avea puteri speciale si era patronata de zei diferiti, in functie de civilizatie si popor. Apa este vazuta drept un mijloc de purificare in foarte multe religii. La ortodocsi apa sfintita are o mare semnificatie. Copilul in religia ortodoxa este botezat tot in apa. Exista religii in care celor decedati li se efectueaza diverse ritualuri ce includ apa.

Masaru Emoto

Masaru Emoto, un celebru cercetator japonez, a initiat in 1994 o adevarata miscare in ceea ce priveste capacitatile apei. Totul a inceput cand i-a venit ideea sa inghete apa si sa o fotografieze ca sa observe rezultatul rezonantei si al vibratiilor. Mai precis sa faca poze cristalelor de apa congelate. Rezultatele si concluziile au fost uimitoare! Experimentele japonezului au implicat expunerea apei la diversi stimuli. Printre acestia s-au numarat: poze, litere, muzica, rugaciuni, etc. Cercetatorul a facut teste cu apa de la robinet, cu apa de rau si apa de lac. El spune ca in cazul apei de la robinet nu a avut niciun cristal de apa frumos. Si nici in cazul apei de la rauri sau lacuri din imediata vecinatate a oraselor. In schimb, apa din surse curate, din rauri si lacuri de la munte sau din zone unde poluarea este minima, i-a oferit cele mai frumoase cristale.      

Apa iubeste muzica clasica

Masaru a expus la stimuli apa dublu distilata, ca sa fie cat mai pura. Apoi a utilizat cuvinte, poze, muzica (Beethoven, Chopin, muzica de relaxare), rugaciuni pentru a vedea cum reactioneaza. Din pozele lui reiese faptul ca apa careia i s-au adresat ganduri si cuvinte rostite sau printate pozitive si bune este mai benefica. Cristalele expuse la astfel de stimuli arata foarte frumos, se dezvolta superb. In schimb, apa careia i se adreseaza (direct sau doar in jurul ei) cuvinte sau ganduri rele, urate sau muzica de genul heavy metal nu are cum sa arate la fel de bine. Aceste cristale nu au nimic deosebit, ba mai mult, sunt urate in comparatie cu cele de mai devreme.      

Cand facea teste cu apa si cuvinte, japonezul a pus apa in niste recipiente. La fiecare in parte a lipit cate o eticheta pe care era trecut un singur cuvant. Apoi a lasat apa peste noapte si dupa aceea au fost fotografiate cristalele. Cuvintele dragoste si apreciere/ recunostinta au generat cele mai frumoase cristale. Apa reactioneaza superb la alte cuvinte frumoase precum: multumesc, te iubesc, pace, fericire, armonie, etc. Insa, atunci cand vine vorba de cuvinte ce au o conotatie negativa, cristalele nu arata deloc bine. Cristalele sunt afectate, la fel ca si persoana care consuma acea apa daca in jurul ei s-au auzit vorbe negative de genul “Imi e rau”, “Imi faci rau”, “Ma simt rau”, “Ma imbolnavesti”, “Te omor”, etc. Asculta interviul cu cercetatorul japonez mai jos. Vezi si experimentul lui cu apa si orez.

Sadhguru: cum sa te comporti fata de apa

Despre puterea apei vorbeste si Jaggi Vasudev, un celebru yoghin indian, cunoscut sub denumirea de Sadhguru. Yoghin, mistic, filantrop si autor a zeci de carti, el atrage atentia asupra modului in care bem apa si cum o tratam. Jaggi este fondatorul fundatiei non-profit Isha, care promoveaza yoga in toata lumea. Sadhguru pleaca de la ideea din yoga potrivit careia planeta, cat si corpul nostru, are 5 componente de baza: apa, pamantul, aerul, focul si spatiul. Acestea trebuie sa fie curate si tratate cu respect astfel incat organismul nostru sa functioneze normal si sa avem parte de sanatate si echilibru. Prin yoga aceste elemente se curata si sunt mentinute intr-o stare buna. Sadhguru ne reaminteste ca noi suntem 72% apa si drept urmare apa are asupra noastra un impact incredibil. Pana la 100% avem urmatoarele procente ale elementelor: pamant 12%, aer 6%, foc 4% si 6% spatiu. 

Jaggi ne indeamna sa fim atenti la ceea ce gandim, ceea ce spunem, ceea ce simtim sau facem atunci cand suntem in jurul apei sau cand o bem. Toate acestea pot amprenta apa cu informatiile respective. Un simplu gand sau doar intentia pot avea efect asupra apei. Cand ti se ofera un pahar de apa, sa ai in vedere ca este dintr-o sursa pe care tu nu o cunosti, nu este apa ta de acasa si nu stii nici ce gandeste omul care ti-o ofera. Toate aceste circumstante au efect asupra apei si implicit a ta. Daca persoana care iti ofera paharul cu apa este suparata, nervoasa, stresata sau chiar are sentimente negative in ceea ce te priveste, mai bine nu bei… Sau poti sa tii tu acel pahar in mana, pana sa bei si, in gand, sa ii spui vorbe frumoase, de iubire, recunostinta, multumire, pace, binecuvantare. In acest timp poti sa iti imaginezi cum o lumina alba curata acea apa si ea se incarca pozitiv prin intermediul cuvintelor.

Cum tratezi apa, asa te respecti pe tine

Modul in care tratezi apa pe care o bei este, de fapt, modul in care te tratezi pe tine. Jaggi ne sfatuieste sa lasam apa sa stea cateva ore sau o zi inainte de a o bea, daca se poate intr-o carafa sau un vas care sa-ti inspire puritate si curatenie. In acest timp poti sa ii spui acele cuvinte frumoase (in gand sau tare) si astfel calitatile ei sa infloreasca.   

Incearca acest experiment

Poti face un experiment: pune apa in doua pahare, aceeasi apa plata, de la aceeasi sursa, in aceeasi cantitate. Unui pahar nu ii faci nimic si il lasi asa deoparte, de preferat chiar in alta camera. Iar celuilalt pahar ii poti spune vorbe frumoase in timp ce este langa tine sau, si mai bine, cand tii paharul in mana. Cateva cuvinte simple sunt suficiente sau cateva propozitii. Daca vrei, poti sa asculti si muzica clasica si sa lasi paharul mai aproape de boxe. Sau poti spune o rugaciune cu voce tare cu paharul de apa langa tine. Dupa ce ai facut asta, poti sa aduci celalalt pahar inapoi din locul unde l-ai izolat si sa gusti din el. Apoi gusta si din apa careia i-ai vorbit frumos, i-ai pus muzica sau te-ai rugat. Vei simti o diferenta majora intre cele doua.  

Apa are memorie?

Au existat mai multe teorii care afirmau ca apa are memorie. S-au facut diverse cercetari in acest domeniu. Cele mai cunoscute sunt cele ale specialistului francez in imunologie Jacques Benveniste, realizate acum 26 de ani. Desi el declara ca a avut rezultate ce aratau faptul ca apa are memorie, ele nu au putut fi confirmate de alti cercetatori.

Cele mai citite articole

Articole relevante

                          

1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner