Rafturile din metal, un must have în orice unitate HoReCa

Autor: Charmy

Rafturile din metal, un must have în orice unitate HoReCa, Charmy

Foarte utile în orice bucătărie profesională, diferitele tipuri de rafturi metalice de perete sunt niște dotări care nu ar trebui să lipsească dintr-o unitate HoReCa ce se respectă.

Crearea și menținerea unei zone de stocare eficiente în afacerea pe care o desfășurați pot să fie niște activități extrem de provocatoare, mai ales dacă aveți spațiul limitat și o mulțime de ustensile și utilaje mici, dar achiziționarea unor unități de rafturi metalice vă poate mări capacitatea de depozitare.

Cumpără de la companiile de top rafturile necesare

Distribuitorii de echipamente HoReCa au la vânzare tot felul de rafturi din materiale diverse din care puteți alege atunci când vă doriți să cumpărați asemenea dotări.

Materialul este unul dintre cele mai importante lucruri de luat în considerare la cumpărarea unei unități de rafturi, dar orice s-ar spune, cele mai bune sunt rafturile metalice pentru restaurante.

Mai ales dacă este vorba de o locație unde se folosește multă apă sau unde se stochează după spălare anumite ustensile, veselă.

Evident, poate intenționați să le utilizați doar pentru o depozitare într-un mediu uscat. Tot este mai bine să folosiți astfel de rafturi, decât unele din lemn, indiferent de spațiul în care le plasați. Oțelul inoxidabil rămâne materialul comun pentru rafturile profesionale de bucătărie.

Există inclusiv unități de rafturi din sârmă cromată, utile pentru depozitarea uscată sau a unor produse încălzite, anume concepute pentru a crește vizibilitatea și ventilația.

Unitățile de rafturi acoperite cu sârmă epoxidică sunt mult mai rezistente la mediile umede.

Producătorii au culori diferite de rafturi acoperite cu sârmă epoxidică, dar toate culorile oferă aceeași protecție împotriva coroziunii rapide.

Totuși, rafturile din sârmă epoxidică verde sunt cele mai frecvente în domeniul HoReCa.

Rafturile din oțel inoxidabil reprezintă unul dintre cele mai durabile și versatile tipuri de rafturi disponibile acum la distribuitorii de echipamente HoReCa, datorită rezistenței lor la coroziune.

Rafturi de calitate, pentru stocări de produse variate

Chiar așa! Rafturile din oțel inoxidabil reprezintă opțiunea de înaltă calitate ce se potrivește cu orice zonă, scop sau activitate HoReCa.

Pentru restaurante este bine să se folosească niște rafturi solide, care nu au deschideri pe suprafața lor. Articolele pot să fie depozitate pe ele fără riscul de a aluneca. Elementele de sub aceste rafturi solide sunt de asemenea ușor de curățat și de întreținut, deoarece praful și murdăria nu vor fi prinse între sârme.

Dezavantajul rafturilor solide este acela că nu sunt bine ventilate, ceea ce le face bune pentru depozitare uscată.

Rafturile ventilate sunt o variantă excelentă pentru orice tip de depozitare la rece, deoarece permit circulația aerului.

De asemenea, oferă o vizibilitate mai mare atunci când încercați să identificați ce articole aveți în inventar.

Dezavantajul este că sunt mai greu de curățat și nu împiedică obiectele de pe rafturile mai înalte să se scurgă sau să cadă pe rafturile inferioare.

Există și rafturi pentru colțurile spațiilor de depozitare (în triunghi) concepute special pentru a se potrivi în colțuri strânse, așa încât să nu se piardă nici un spațiu valoros de depozitare. Ele pot fi utilizate cu aceeași stâlpi ca și rafturile dreptunghiulare obișnuite.

Există și rafturi mobile care pot fi mutate cu ușurință din loc în loc pentru a se poate face o curățare corectă și în spate și sub ele.

Dacă există spațiu suficient, ar fi bine să se doteze unitatea atât cu rafturi metalice de perete fixe, cât și cu rafturi mobile.

Dacă nu sunteți siguri dacă ar trebui să vă achiziționați rafturi mobile sau fixe luați în considerare următoarele întrebări:

– Spațiul este limitat?

Rafturile de staționare nu pot fi mutate. Menținerea culoarului trebuie să fie suficient de mare, pentru ca angajații să poată merge. Acest lucru este esențial atunci când se proiectează o zonă de depozitare cu rafturi staționare. Pe de altă parte, unitățile mobile de rafturi pot fi împinse pentru a economisi spațiu. Dacă spațiul este limitat, unitatea mobilă de rafturi este mai bună.

– Cât de mare este bugetul?

În general, unitățile mobile sunt mai scumpe decât rafturile metalice fixe.

Cu toate acestea, dacă vă doriți rafturi HoReCa, e bine să consultați distribuitorii, pentru că veți găsi până la urmă unele care să vă fie pe plac și să se încadreze în limita bugetului pe care îl aveți.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

Articole relevante