Rase de caini agresivi

Autor: Charmy
Rasa de caine Mastiff de Napoli
Rasa de caine Bulldog englez
Rasa de caine BullMastiff

Rasele de caini agresivi, conform legii, sunt impartite in doua categorii: cei de lupta si de atac (precum  Pit Bull, Boerbull, Bandog si metisii lor) si cainii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobanesc Caucazian, Cane Corso si metisii lor.

Conform legislatiei din Romania, se considera ca rasele de caini agresivi sunt cei care musca sau ataca persoane sau animale dosmestice, fara a fi provocate, dar si cainii care participa la lupte sau au fost antrenati in acest scop. Evident, legislatia scoate de sub eticheta de caini agresivi cei care ataca sau musca o persoana care a intrat prin efractie pe o proprietate privata, cainii folositi de politie, jandarmerie, unitati militare sau vamale, servicii de securitate, paza si protectie.

Cei care au sau doresc sa isi achizitioneze o rasa de caini agresivi trebuie sa respecte un set de reguli, printre care: sa fie majori, sa fie in deplinatatea facultatilor mintale si sa nu fie condamnate pentru fapte penale. De asemenea, este important ca stapanul sa mearga cu cainele din rasa agresiva la veterinar, pentru a fi inregistrat la una dintre asociatiile chinologice afiliate apoi, in termen de 10 zile, sa fie depuse documentele si la sectia de politie.