Akita Inu

Autor: Charmy
Rasa de caine Akita Inu
Rasa de caine Akita Inu
Rasa de caine Akita Inu

Istoric si Origine Akita Inu

Este o rasa originara din Japonia. Ea fost creata in secolul al 17-lea pentru vanatoarea de ursi din orasul Akita din Japonia. Ei sunt considerati simbolul Japonezilor. Sunt excelenti pentru: aport, de companie, de paza. Akita Inu este o rasa din cele sapte rase declarate monumente ale naturii in Japonia.

Descriere si Personalitate Akita Inu

Este o rasa de talie mare, foarte solid si armonions, are o infatisare impunatoare.Capul este perfect proportional cu tot corpul, cu maxilare puternice si patrate. Ochii luisunt mici si adanciti in orbite.

Coada este de o lungime medie, in mod normal este purtata pe spate sau lateral intr-o bucla. Blana este dubla cu un strat foarte des, scurt si pufos. Culorile acestei rase sunt: rosie, alba, tigrata, cenusie, negru-vargat.

Un caine destul de curajos si inteligent, asta-l ajuta sa fie foarte ascultator, echilibrat, imperturbabil. De al stramosi vine un puternic instinct de vanatoare, in mod normal nu latra foarte mult.

Devotat stapanului, este o rasa protectoare a copiiilor si ii accepta foarte usor daca nu il necajesc prea rau. Neincrezatori fata de straini si este necesar sa socializeze de mici cu alti oameni si alte animale din casa, altfel poate deveni dominanti cand sunt mari (mai ales daca cainii sunt de acelasi sex).

Acesta este un caine rezistent la intemperii, se simte bine sa fie liber si sa alerge,este recomandat un stapan cu experienta in cresterea cainilor.

Trebuie construit un spatiu ingradit pentru ca poate pleca la vanatoare cand el simte mirosul vanatului, obligatoriu o botnita pentru strada ca poate ataca alti caini (daca nu a fost suficient de bine dresat si nu a socializat).

Daca dresajul este ferm si consecvent atunci se pot obtine rezultate frumoase, necesar dresajul sa fie mai variant pentru ca sa nu se plictiseasca. Daca este socializat de mic cu copii ii accepta mai usor si dresajul o sa fie mai usor cu oamenii.

Este o rasa cu un nivel mediu de activitate, il multumeste cateva plimbari lungi si exercitii.

Alte Informatii referitoare la rasa Akita Inu

Akita Inu este o rasa care prezinta o perfecta simetrie.

Un periaj ocazional este suficient;

In perioada de naparlire este necesar un periaj mai des, doar atat;

Obligatoriu un dresaj cu o persoana cu experienta si sa fie sigura pe ea;

La maturitate poate avea o greutate de 34-50 kg si 61-71 cm;