American Bully

Autor: Charmy
Rasa de caine American Bully
Rasa de caine American Bully
Rasa de caine American Bully

Istoric si Origine American Bully

Rasa American Bully s-a nascut din necesitatea de a avea un caine de companie, iubitor de oameni și animale, dar  puternic si robust.

Admirator de pitbulli David Wilson a inceput creatia cu Amstaffs si a dezvoltat neamul de Ras Margine. Dupa ani de selectie, la mijlocul anilor 1990, a iesit un caine cu ochi albastri, cu un cap mare si aspect intimidant. In anii 2000, s-au produs mai multe tipuri de American Bully, printre care  standard, clasic, e buzunar si XL, care difera in functie de marime si greutate. Dintre aceste tipuri, numai “Standard” este recunoscut de UKC.

Descriere si Personalitate American Bully

Are un cap de mari dimensiuni si un gat scurt si gros. Corpul este acoperit de par scurt, intr-o varietate de culori, de la gri, la maro sau alb. Inaltimea este de 50 de cm, iar greutatea poate depasi 40 de kg la maturitate.

Desi pare inspaimantator, acest caine este un excelent companion, este puternic, dar familist. Socializeaza foarte bine cu oamenii, animalele si alti caini, iubesc copiii si ii protejeaza. Datorita dezvoltat instinct protector, American bully este cel mai bun ingrijitor pentru cei mici, se vor juca neincetat, iar in ciuda constructiei robuste, se auto-regleaza pentru a nu provoca nici un accident.

Alte informatii despre American Bully

Comportamentul agresiv cu oamenii nu este o caracteristica comuna a rasei. Traiesc mai bine de 13 ani, iar dresajul este o activitate antrenanta pentru ei.