Amstaff

Autor: Charmy
Rasa de caine Amstaff
Rasa de caine Amstaff
Rasa de caine Amstaff

Istoric si Origine Amstaff

Rasa Amstaff este originara din USA cu stramosi din Anglia, rasa a fost dezvoltata independet timp de 60 de ani si i-a fost schimbat numele pentru ca este o imperechere intre un Bulldog si diferiti caini din rasa Terrier (aici discutam de Fox Terrierul, White English Terrierul si Black and Tan Terrierul).

Amstaff se deosebeste de Staffordshire Bull Terrier prin faptul ca este mai intalt si are corpul mai masiv si o greutate mai mare.

Descriere si Personalitate Amstaff

Este un caine de talie medie, un caine musculos si puternic cu un cap mare si un bot rotunjit si mediu. Foarte energetic, curios si loial stapanului sau a familiei, este un membru al familiei excelent pentru ca este prietenos si bland cu copiii. Poate sa fie foarte agresiv cu alti caini de aceelasi sex.

Picioarele sunt departate si scurte la aceasta rasa pentru ca pieptul sau este lat si adanc. Are o blana foarte lucoasa, fiind dreapta si aspra care nu necesita o ingrijire speciala, parul mort poate fi indepartat cu o perie sau o manusa de cauciuc intr-un timp ocazional.

Culorile acestei rase poate avea o diferenta de la un alb complet pana la negru, cafeniu sau rosu mai inchis.

Accepta pisica sau alte animale de companie doar daca a socializat cu ele inca de mic, daca nu se dreseaza corect are tendinta sa se bata cu alti caini vecini.

De mentionat ca este un caine cu un nivel ridicat al activitatii, fiind cel mai relaxat intr-o curte ingradita, langa o familie activa care ii ofera atentie si au experienta in cresterea unui caine. Ii place foarte mult joaca, alergarea pe langa biciclete, joaca cu mingea, sa inoate si chiar sa si sape.

Se poate adapta si vietii de apartament daca are miscarea zilnica prin plimbari lungi si cat mai mult spatiu sa alerge.

Rasa Amstaff are nevoie de dresaj inca de mic, pentru a nu avea probleme cand o sa fie mare, trebuie invatat la inceput sa nu traga in lesa pentru ca atunci cand o sa fie mare o sa aiba o forta foarte mare si o sa fie greu de securizat sau stapani.

Alte Informatii referitoare la rasa Amstaff

  • Are o coada ascutita in varf si scurta, care nu se taie;
  • Cei mai multi caini se vor intelege doar cu cainii de sex opus;
  • Este un caine foarte inteligent, intelege rapid ce ii cere stapanul;
  • Nu trebuie dresat sa atace pentru ca are un caracter agresiv inascut;
  • Rasa de caini nu trebuie tinuti afara in soare puternic pentru ca sunt sensibili;
  • A fost foarte folosit in cele 2 razboaie mondiale, fiind cea mai decorata rasa din istoria militara;
  • Este foarte folosit pentru paza si animal de companie;
  • Mai este recunoscut si cu numele de: Stafforshire Terrier American sau American Stafforshire Bull Terrier
  • La maturitate poate avea 18 – 36 kg si o intaltime de 43-48 cm.