Beagle

Autor: Charmy
Rasa de caine Beagle
Rasa de caine Beagle
Rasa de caine Beagle

Istoric si Origine Beagle

Rasa cainelui Beagle este originara din Anglia, o rasa veche cunoscuta de multe secole si care este foarte apreciata de regina Elisabeta, avand un numar impresionant de caini Beagle.

Pentru ca inainte de secolul al 17-lea rasa era de fapt Poket Beagle, o rasa cu o statura mai mica ea a fost imperecheata cu un terrier si de aici exemplarele din ziua de azi.

Aceasta rasa de caine este foarte populara in: Anglia, Franta si SUA.

Descriere si Personalitate Beagle

Beagle este un caine de talie medie cu un corp foarte bine proportionat, cu un cap putin bombat si botul de lungime medie il fac un caine plin de energie, foarte vioi si prietenos cu oamenii sau alti caini din jur.

Blana este scurta, foarte deasa si aspra, avand culorile pe care le gasim si la copoi, fiind bicolor intre alb si rosu (in multe nuante de alb-rosu), chiar si tricolor unde predomina baza alba si pentru cap si spate un maroniu cu negru.

O fire independenta care accepta copii, strainii si alti caini sau anumale din casa, este cunoscut pentru faptul ca este foarte iubitor si prietenos cu stapanul sau.

Daca nu isi consuma energia zilnica si sta doar in casa, se poate plictisii si incepe sa strice lucrurile prin casa sau poate sa roada anumite lucuri pe care le gaseste.

Dresajul se face cand este foarte mic, de catre un dresor cu experienta care are rabdare pentru un dresaj ferm si consecvent, nu trebuie sa fie un dresaj dur sau sever pentru el.

Alte Informatii referitoare la rasa Beagle

  • Se recomanda perierea pentru a indeparta firele moarte de pe piele, precum si curatarea urechilor.
  • Cel mai bine se simte intr-o zona larga, unde poate sa se miste in voie, asa cum vrea el;
  • Daca nu are un stapan activ, care-i poate oferi plimbari lungi si alergat liber poate deveni obez daca mananca prea mult si nu are activitate;
  • Poate sa plece de langa stapan daca el simte un miros de vanat;
  • Are nevoie de socializare cu alti caini si oameni precum si dresaj de mic;
  • Se poate folosi la vanatoarea de: iepuri, fazani, vulpi chiar si animale mai mari;
  • Iti va dovedi ca este un caine loial in orice moment;
  • La maturitate poate avea 9-14 kg si 25-38 cm.