Bichon Frise

Autor: Charmy
Rasa de caine Bichon Frise
Rasa de caine Bichon Frise
Rasa de caine Bichon Frise

Istoric si Origine Bichon Frise

Bichon Frise provine din Franta, fiind adus de marinarii din Tenerife, Insulele Canare. Primul Standard oficial al rasei a fost adoptat in 15 martie 1933 si a fost redactat de doamna Bouctovagniez, presedinta Toy Clubului Francez, in colaborare cu Asociatia Prietenii Raselor Belgiene.

Stabilirea numelui a fost o problema care a starnit mari dispute.  I s-a raspuns ca este vorba despre un catel mic, cu blana infoiata si pufoasa (poil frise). Atunci doamna de Leemans l-a numit „Caine Mic cu Blana Infoiata!”. Si asa i-a ramas numele: Bichon a Poil Frise.

Datorita farmecului, a devenit favoritul doamnelor franceze si italiene din epoca. A fost apreciat la curtile regale din timpul lui Ludovic al XIV-lea si Ludovic al XV-lea. Pictorii Boucher si Frahgonard l-au imortalizat in picturile lor. Pana in secolul al XX-lea devenise un caine foarte raspandit in Franta si era deseori vazut acompaniind flasnetarii sau luand parte la spectacolele de circ. Si-a primit noul nume in anii 1930.

Descriere si Personalitate Bichon Frise

Bichon Frise este indragit pentru blanita alba si pufoasa. Are urechi mici si cazute, coada este curbata, are capul rotund, acoperit de par des, iar ochii sunt rotunzi, inchisi la culoare, avand o expresie alerta. Bichon Frise are parul cret, uniform alb, iar blana dubla il protejeaza de frig. Se poate tunde precum un canis sau blana sau parul ii poate fi lasat lung.

Este un caine inteligent, vesel, jucaus, sociabil, activ, sensibil, bland. Este afectuos si devotat stapanului, se intelege bine cu copiii, dar devine banuitor cu strainii. Este educat, nu musca si nici nu are accese de violenta. Este obraznic, plin de viata, hazliu, in permanenta vesel si binedispus. Cu usurinta ii poate binedispune si pe altii. Are nevoie de antrenamente zilnice, este nerabdator sa se joace in interiorul locuintei, sa se harjoneasca in curte sau sa faca plimbari scurte in lesa.

Alte informatii despre Bichon Frise

Este un caine care se adapteaza la conditiile de viata oferite si la stilul stapanului. Are un nivel moderat de activitate, fiind un placut animal de companie.